Bra avslutning på säsongen och bäst i väst

Derby är alltid derby och trots att inget av lagen hade något mer än äran att spela för märktes det att det var två laddade lag som äntrade Boråshallens golv.

Vi börjar matchen med en tokigt aggressiv trap vid halvplan som dock Gothia lyckas knäcka och gör några enkla poäng fram till ledning med 11-4. Vi tar timeout, taggar ner ett par procent och jobbar oss snabbt i kapp till 15-15 som sedan förvandlats till en stabil ledning med 24-17 efter en quarter.

Andra quartern inleds med oortodoxt, men publikfriande spel och de yngre spelarna i båda lagen får chansen att visa att de ska ha mer tid på banan nästa säsong. I Gothia är det Markus Lenngren, Kim Palmqvist och Brandon Barton som tar vara på speltiden bäst och i Borås är det faktiskt goda insatser överlag, vilket även visar sig på poängtavlan. Med tre minuter kvar till halvtid har vi tagit ett ordentligt kommando och leder med 38-23. noterbart är att vi  har 8 spelare i poängprotokollet redan i halvtid och att Adam Andersson får äran att sätta en klockren trea till 43-29 precis innan pausvilan. Notervärt är även att lagspel lönar sig. Vi har assists på hela 14 av 17 fieldgoals och Gothia är inte mycket sämre med 9 av 14.

Andra halvlek blir sedan en värdig avslutning på säsongen.. Vi spelar avslappnat och bibehåller fokus (nästan) hela matchen ut. Försvarsspelet är bra och tillåter inte Gothia att komma närmare än 20 poäng. Slutresultatet skrivs till 90-68 och då kan man tillägga att Gothia faktiskt lade in en ordenlig spurt på slutet.

Henrik Carlsson gör en mycket bra match som pointguard. Jag kan inte minnas att jag sett Henke med sådant självförtroende sedan han kom tillbaka till Borås. Han är dessutom skapligt nära en triple double med 12 poäng, 10 returer och 7 assists. Ryan är stabil som vanligt och ger oss övertag storleksmässigt. Hela laget gör en habil insats, från åldermannen Jonas till ynglingen Adam, vilket ger gott hopp om att nästa säsong kan bli bättre än denna.

I Gothia är det trion Barton, Palmqvist och Lenngren som håller ställningarna, tillsammans med Patrik Dreikant som gör 11 poäng på bara 12 minuters speltid. Vi hoppas att Gothia lyckas komma tillbaka med nya krafter nästa säsong. Det vore kul om både laget från sveriges framsida och ”kusinen från landet” kunde nå slutspel och visa att västkusten faktiskt har bra basketlag.

Till sist en eloge till den lilla men högljudda danska klacken som hördes mer än resten av Boråshallen, ni är välkomna tillbaka hela nästa säsong.

 
Vill också ta tillfället i akt att tacka alla funktionärer som hjälper till i föreningen. Utan er skulle genomförandet av säsongen varit omöjligt.
 

Matchreferatet är skrivet av Markus Franzén.