Dags att ”Get ready to bounce”

Eller i alla fall att visa smilegroparna, för nu är det snart helg och grillen väntar. Den kommer att laddas med kol, eller varför inte vara riktigt seriös och skapa en glödbedd av egenhuggen ved. Då får ju även pyromanen i en lite att glädjas åt. Först och främst vill jag tacka han eller hon där uppe som gav oss det mycket fina vädret för några dagar sedan (hoppas så många som möjligt tog tillfället i akt att spela lite streetbasket). Vi har väl i och för sig fått lite sämre väder nu, men man kan ju inte alltid få som man vill eller hur?

Hänt i veckan.
Vi kan ju börja med att vår trådlösa router bestämde sig för att vila lite, för all framtid faktiskt. Där rök en arbetsdag för att försöka fixa den och problemet med nätverket. Slutade med att vi köpte en ny router och trodde faktiskt att det skulle kosta en hel del, men hittade en superbra på Net On Net för en mycket acceptabel penning. Mycket lätt att installera också kan jag tillägga (Netgear WGR614).
 
Bokslutsarbetet har fortgått och det är ytterst lite kvar nu, tack P O för hjälpen.
 
Jonas har varit på förbundsmöte i Stockholm och det verkar som att vi kommer att spela 40 st matcher säsong 09-10. Detta innebär 20 stycken hemmamatcher, så det blir många ligamatcher att njuta av.
 
Planering av ungdomslägret ute på lägergården hästhagen fortgår och det ska bli mycket spännande att vara där och utbilda våra ungdomar.
 
Christer Ericstam (ordförande i föreningen) och jag var ute på hästhagen i onsdags och reste den nya flaggstången.
 
Förlåt att texten är så lång, antar att ni har mycket annat att göra på jobbet, så stäng ner Internet och återgå till arbetet fort. Chefen kanske tittar.
 
Men är ni riktigt nyfikna tycker jag ni ska klicka här!

Först innan vi börjar komiken vill jag ta tillfället i akt och be alla som kan tänka sig att ställa upp som matchfunktionärer att höra av sig till mig eller Magnus på kansliet och meddela intresse. All hjälp föreningen kan få är av nytta och tas emot med glädje. Det kan vara alltifrån att baka till kiosken, riva biljetter, vara publikvärd till att sitta i sekretariatet. Hejarklack och sheerleaders och andra stämningshöjare är också eftertraktade. Har själv funderat på att starta dansgruppen Noshörningarna, men har insett det att jag ska nog göra andra saker i Boråshallen i stället . Känner ni dock att ni duktiga på att dansa eller vill göra andra pausuppträdanden är ni mycket välkomna att kontakta mig.

För er som känner sig manade att vara med i arrangemangsgruppen och hjälpa till att planera hur matcharrangemangen ska se ut, har vi också ett nummer som kan ringas för intresseanmälan 033-41 12 25, fast det är i och för sig samma nummer för ovan nämnda också .


FÄCKIS

Handrullat
En man kommer in i en affär och förklarar för den kvinnliga expediten att han är där för att köpa tamponger till sin fru. Expediten säger till honom att de finns längst ner i affären. Mannen tackar och går ner till det ställe tampongerna finns.
Några minuter senare kommer mannen tillbaka med en stor påse bomull och toapapper och vill betala.
Den kvinnliga expediten frågar undrande:
– Jag trodde du var här för att köpa tamponger till din fru?
Då svarade mannen:
– Du förstår det är så här, att igår när jag bad min fru att köpa en limpa cigaretter, kom hon hem med ett paket tobak och ett paket filter. Så jag tänkte, måste jag rulla mina, så ska fan hon också få göra det! 
 

Eftersom tagit er tid att komma så här långt i inlägget, har ni nog en ganska lugn dag och kan läsa en fräckis till. Denna är för er alla som tycker ni har det rätt jobbigt för tillfället.

Bäste Herr Direktör!
Jag har just fått Ert upphetsande brev angående räkningen jag är skyldig Er, där ni påstår att Ni kunde förorsaka problem för mig, eftersom Ni tycker att räkningen skulle betalas för länge sedan, och Ni kunde inte förstå varför det inte var gjort. När ni talar om problem, låt mig få upplysa Er lite.

1990 köpte jag ett sågverk på amortering, 1991 en oxkärra och timmervagn, två hästar, en bössa, en traktor, en roddbåt och två dräktiga kor. 1992 brann sågen och lämnade inte en förbannad sak, utom en hög aska. En av hästarna dog, den andra lånade jag ut till en oäkting, som lät den svälta ihjäl. Sedan gick jag med i Pingstkyrkan.
1993 dog min far, och min bror hängde sig i taklampan. Polisen tog lampan i beslag då det var mordredskap, sedan dess är vardagsrummet mörklagt. En tullare gjorde min dotter på smällen, och jag var tvungen att betala en doktor 800 kronor för att hindra att bastarden blev min släkting.
1994 fick en av mina pojkar påssjuka, som gick ner på honom, och han var tvungen att kastreras för att rädda hans liv. En dag for jag ut och fiskade, båten gick runt och jag förlorade den största gädda jag någonsin sett, och två av mina pojkar drunknade, ingen av dem var den som var kastrerad.
1996 stack min fru med en afrikan, men hon lämnade ett par tvillingar, så jag gifte mig med pigan, för att hålla kostnaden nere. Hon var som en kall potatis, och jag hade problem att få det att gå för henne, så jag gick till doktorn igen och han rådde mig att skapa spänning när det började bli dags för henne. Så jag tog bössan med mig i sängen och när jag tyckte tiden var mogen så stack jag bössan ut genom fönstret och tryckte av. Nå, för att göra en lång historia kort, min fru sket i sängen, jag blev avbruten, och jag sköt den bästa ko jag någonsin ägt.
1998 brann resten av mina byggnader och jag började dricka. Jag upphörde inte med den vanan förrän jag inte hade annat kvar än en vattentät klocka och njurproblem. En tid gjorde jag inte annat än drog min klocka och sprang och pinkade. Nästa år tog jag mitt förnuft till fånga och beslöt att göra ett nytt försök, så jag köpte en självbindare, en tröska och en gödselspridare, men en cyklon drog förbi och blåste alltihop in i nästa socken. Min fru slog ihop sig med en dammsugsförsäljare, min son torkade sig i ändan med en majskolv som var indränkt med råttgift, och någon bastard sköt testiklarna av min avelstjur.
Nu är jag så fattig, att om det kostade ett öre att skita, så skulle jag vara tvungen att spy. Att försöka få ut pengar av mig vore som att försöka stoppa upp smält smör i ändan på en vildkatt med en strumpsticka, och nu säger Ni att Ni kan förorsaka mig problem. Det enda jag kan säga Er, min Herre. Ni är hjärtligt välkommen att försöka. Hälsningar med önskan om mer och större kredit.

Sven Boden, Fd hemmansägare.