Lagbygge som gör framsteg

I helgen spelade vi KFUM RM i Östersund och det är skönt att känna att vi är på rätt väg. Laget utvecklas hela tiden med en uppåtgående formkurva.  

Match 1
Vår första match var mot Uppsala Basket på fredagskvällen. En match där båda lagen spelade väldigt bra basket i första quartern och där vi var i ledning hela tiden fram till de sista sekunderna! Uppsala hade ett enormt sänk på sina skott och satte 5/6 treor i första quartern. Andra quartern blev lite tuffare och Uppsalas gamla landslags räv Fredrik Jönzen och unge Elias Westerlund fortsatte skjuta bra och vi var nere 5 poäng i halvlek. I det stora hela gör vi en bra match och det är skoj att se att vi hela tiden blir bättre i anfall! Att vi förlorar med 13 poäng har egentligen ingen större betydelse för oss i denna matchen. Vi gör en bra match, men Uppsala gör en väldigt bra match, och att vi kan hålla det jämnt när dom spelar så bra tyder på vår kapacitet.
 
Match 2
Helgens andra match var mot regerande svenska mästarna Sundsvall som har sitt lag klart med tre importer, även här kommer vi ut och gör en mycket bra första quarter och spelar helt jämnt, vi tappar lite av vårt spel i andra och ligger under med 16 poäng i halvlek. I andra halvlek kommer vi ut med ny energi och spelar helt lika med Sundsvall som man skall komma ihåg är en av topp kandidaterna i år,  vi tappar dock fokus i några avgörande sekvenser som blir avgörande för oss och vi förlorar matchen med 71-91. 
 
Match 3

Helgens tredje match var mot Jämtland som precis som oss just nu bara spelar med svenska spelare! Vi dominerar redan från start och även om ledningen bara är 5 poäng i halvtid så känns det som att vi har något riktigt bra på gång! Och andra halvlek blir en riktig rolig historia och vi vinner matchen med 33 poäng. Extra roligt var det att bara släppa in dryga 40 poäng efter att ha släppt in runt 90 två matcher. Vi kommer att fokusera på vissa saker i försvaret under den närmaste veckan. Omar kliver fram rejält i denna matchen och blir matchens MVP, kul att se att många av killarna får sitt spel att funka och att vi ser framsteg för varje träningsmatch vi spelar.
 
 
Roligt att ta med sig från helgen var att vårt motion offense såg stundtals riktigt riktigt bra ut, vi har många hot och många killar som kan steppa upp och göra poäng vilket gör oss svårare att möta! Kristoffer ”Koffe” Nyhage gjorde sin debut på liganivå och fick speltid i alla tre matcherna. 
 
Hejja Borås!

Assisterande Coach M.Jason