Premiär 2009

Nu börjar det – det vi alla har väntat så länge på!
Premiär – ett speciellt ord, för killarna som spelat 10 år i ligan, för killarna som aldrig förut sprungit in på planen i en ligamatch! Förväntningar och anspänning blandat med adrenalin så välkomnar vi er det viktigaste vi har publiken till en ny säsong med Borås Basket!

Vi möter ett Solna som senast kommer från en SM final och på försäsongen bland annat mött på tyskt ligamotstånd och gjort det bra. Det är ett bra lag som kommer till Boråshallen, med ny isländsk coach samt en isländsk landslagsspelare, två nya amerikaner och de svenska landslagsspelarna Lesli Myrthil och Martin Pahlmblad så måste vi vara på tårna och fortsätta göra det vi har gjort bra på försäsongen, kriga under korgarna och spela ett rörligt anfallsspel. 

Våra träningar har sett bra ut och våra unga spelare utvecklas för varje vecka som går! De nya spelarna i laget har kommit in i både staden och laget på ett bra sätt och det känns som att vi som grupp kommer att kunna ställa till det för en hel del lag under resans gång! Att vi väljer att satsa helsvenskt är inte bara positivt för vårt rykte i basketsverige som talangutvecklare, det är även bra för svensk basket i den mån att vi låter talangerna få chansen i matchsituationer där man kan utvecklas. Vi hoppas att detta inspirerar våra duktiga ungdomslag att träna för att om några år själva få springa in på planen i ligan med Borås basket loggan på bröstet.

Hejja Borås!

Med vänlig hälsning

Assistant coach M.Jason