VINST 68-76

 
 
 

Matchen är slut på Fyrishov.

Väldigt lite av spelet fungerade för Uppsala och Borås vann rättvist.

– Jag är imponerad av Borås, säger Anders Jansson som bevakar matchen för BT:s räkning. Uppsala gjorde några tappra försök att komma igen, men det var inget snack om vem som skulle vinna i kväll.

Slutsiffrorna blev 68-76.

Kvällens publiksiffra var 618.
källa: Anders Jansson, bt.se
 
 
FÖRSTA QUARTERN 12-22:
Uppsala fick en mardrömsstart med 2-9 i baken. Borås hade ett ett högre tempo i sitt spel och mer skärpa i sina avslut. Uppsala kom i kapp något efter ett par byten, framför allt när Richard Blomberg och Sebastian Kvissberg kom in började Uppsala springa. Men två raka Boråstreor gav 9-18 i slutet av quartern. Anton Gaddefors reducerade med sin första trea i matchen till 12-18, men ett litet ryck av gästerna gav 12-22. Quarterns två sista poäng lyfte Mike Palm in efter att ha stått helt fri under korgen.

ANDRA QUARTERN 22-22:
Underläget växte till 12-28 efter två raka Boråstreor i inledningen av den andra quartern. Där och då såg matchen ut att rinna i väg. Men – Uppsala växte sedan framför allt Howard Frier tagit tag i taktpinnen. Amerikanen blandade poäng och assist som på löpande band och ledde Uppsala från 12-28 till 28-30 på knappt fem minuter. Borås satsade bara på trepoängsskott och Uppsala dominerade returtagningen. Hemmacoacherna valde något överraskade att byta ut Jönzén och Frier vid det läget, och Uppsala tappade allt. Borås gick till pausvila med 34-44.

TREDJE QUARTERN 16-23:
Jönzén och Person inledde med varsin trea till ställningen 40-46, men Uppsala kom aldrig riktigt nära. Borås gjorde hela tiden enkla poäng och en och annan trea satt också. Nära Mike Palm sänkte en lång sådan var underläget åter uppe i tio poäng, 45-55. Vid 45-57 tog Uppsala timeout med inte mycket hjälpte. Underläget växte till 18 poäng, 45-63. Ingenting fungerade. När Mannos Nakos sprang i 47-63 i slutet av tredje var det Uppsalas första poäng på flera minuter. Underläget inför sista quartern är 50-67.

FJÄRDE QUARTERN ??-??:
Uppsala minskade 17 poängsunderläget till 12 poäng, 60-72, ganska omgående efter en enmanshow av Fredrik Jönzén. Men så mycket mer än så blev det inte. Ställningen 60-72 stod sig tills bara fyra minuter återstod. När 2.23 återstod tog Uppsala timeout men det var för sent. Borås vinner rättvist med 68-76. Uppsala var alldeles för tunna. Bara Fredrik Jönzén som höll matchen igenom.