Så nära det var

Det är alltid otroligt frustrerande att förlora tighta matcher, men vi gjorde en bra match över 40 minuter och producerade som vanligt bra basket offensivt, nu gör vi oss klara för Plannja, en av ligans mest sevärda basketlag, och hoppas att vi får se er i hallen på fredag!

 Efter att vi hade spelat bländande basket och haft en ledning på 12 poäng så kom Örebro ikapp, stort tack vare sin nya jugoslaviska pointguard Deniz Toroman, i slutet av första quartern som slutade helt jämnt. Vi följs åt poängmässigt fram till halvlek där vi har en ledning på 6 poäng, efter en stark offensiv ifrån Mike och Jim och ett hårt defensivt arbete ifrån Simon och Jonas som höll Klaric nere på endast 2 poäng fram till dess. Båda Örebros stjärnor Licartovsky och Klaric stod på 4 fouls i halvlek och vi hade ett väldigt bra utgångsläge inför andra delen av matchen. 

Tyvärr börjar andra halvlek precis så vi inte vill att den skall börja, vi missar tre raka anfall och Örebro gör poäng tre raka och matchen är helt jämn igen. Halvleken fortsätter och vi jobbar på bra. I sista perioden skall allting avgöras och vi spelar ett bra anfallsspel, försvarsmässigt tar vi dock för få returer vilket leder till fler skottförsök för kvällens motstånd. Klaric kommer igång rejält i andra halvlek och gör 13 poäng innan han blir utfoulad med någon minut kvar av matchen, han har då spelat 23 minuter med 4 fouls. Slutsekunderna blir spännande och avgörs från straffkast linjen där Andrew Pleick till slut avgör för hemmalaget. 

  
På fredag 19.04 i Boråshallen smäller det, vi välkomnar Luleås stolthet till Borås riktiga fästning.

Assistant coach

Magnus Jason