BB hade locket på mot Jämtland

Hemmalaget blev denna match tvingade att spela lite snabbare och mindre basket då Mike Palm inte kunde sluta upp med sitt BB då han befann sig hos ett annat BB. Tyvärr lyckades det inte då locket låg på korgen hela matchen.

Matchens första två spelminuter inleds med högt tempo och några säkra skott från båda lagen. Allt eftersom intensiteten höjs börjar också juluppehållet att synas. Många enkla misstag begås av båda lagen där man passar bort bollar, gör stegfel och helt enkelt slarvar. Första quatern avslutas med föga 6-13. Jämtland lägger snabbt i 5 raka poäng och Borås tar timeout för att få igång offensiven. Trots genomgången fortsätter korgen att lägga locket på så fort hemmalaget avfyrar ett skott. Båda lagen provar zonförsvar men det är Jämtland som har ledningen i halvtid med 14-33. Första halvlek kan inte beskrivas som välspelad vilket också syns i statistiken med 12 respektive 11 bortslängda bollar.
Efter pausen dras det ner lite på misstagen och en mer välspelad basketmatch utvecklas. Borås öppnar locket och börjar producera mer framåt samtidigt som gästerna också börja hitta en del enkla avslut. Hemmalaget sätter upp en hård helplanspress där man går runt på många spelare för att hitta rytmen. Långtidsskadade Joakim Svensson kommer in och får förtroende när Robin Ryan tidigt dragit på sig många fouls. Jämtarna tar timeout för att få ordning på Boråspressen men lyckas inte riktigt och hemmalaget kommer närmre där quatern avslutas 42-52.
I början av sista följs lagen åt och kampen kring returerna hårdnar. Det lite mindre Borås får idag slita kopiöst mot Jämtlands både större och tyngre manskap i Mike Palms frånvaro. Upphämtningen som påbörjades i tredje avtar lite och gästerna håller undan en allt mer aggressivt Borås. Svåra avslut tas åt båda hållen och det är faktiskt Robin Ryan som gör 9 av 12 Boråspoäng i sista quatern. Med 2 minuter kallar Pat Ryan sina mannar till taktiktavlan för ett sista upphämtningsförsök. Man ökar tempot men det är som att någon åter skruvat på locket på korgen och Jämtland håller undan där man vinner med 56-68 Anmärkningsvärt är att det inte är många lag som vinner en basketmatch på elitnivå med 21 turnovers. Däremot vinner Jämtland delvis för att man musklade ut Borås en aning och rev ner fler returer i viktiga lägen samtidigt som Borås får ladda med skarpa skott tills nästa match!

Omar Zaghden gjorde sig förtjänt av matchens lirare då han kämpade stenhårt och tog flest returer av alla, trots att Jämtlänningarna var tyngre. Anton Säwström spelar endast 16.00 minuter men gör ändå nästan flest poäng för gästerna och hade fin skottprocent (4/6 2p) (1/1 3p) Som sagt lyste Mike Palm med sin frånvaro men hade också Henrik Carlsson varit kry kunde nog matchbilden varit en annan. Jämtland vann mycket på muskler men också på att BB satte stopp, för just BB. All lycka önskas till Mike Palm med familj!

Nästa hemmamatch är derbyt mot Gothia Tisdagen
den 12 Januari! Misssa inte en av säsongens höjdpunkter!

Oskar Andersson