Förlust mot Kings

Kings var det lag som på fredagskvällen lämnade arenan med 2 viktiga poäng Segersiffrorna skrevs till 88-67.

Text ifrån www.svenskabasketligan.se

Kings inledde matchen mycket bra med ett kvickt anfallsspel och redan efter fem minuter hade man gjort 19 poäng och var i ledning med 11 poäng. Borås går då till ett zonförsvar som drar ner tempot och Kings för plötsligt problem och skjuter illa utifrån. Borås närmar sig i poängprotokollet och Kings ledning pendlar mellan 5 och 10 poäng under första halvlek. Den första halvleken avslutas med att Brandon Crone skjuter i en trea på slutsignalen och Kings går till halvtidsvila i ledning med 46-34.

Kings inlederan den andra halvleken bra och när man leder med 55-39 är känslan att man kommer att springa ifrån och vinna med klara siffror. Tyvärr slarvar Kings istället för att knyta ihop säcken och Borås gör istället 9-0 och det är åter en öppen historia. Som tur är avslutar Kings den tredje perioden starkast och inför den avslutande perioden är ställningen 66-54. Kings håller sin dryga 10 poängsledning och lyckas i slutet dryga ut sin ledning och vinner till sist med betryggande 21 poäng, 88-67.