Borås ångar på mot slutspel!

Borås visade upp slutspelskaraktären när man besegrade 08 Sockholm efter en jämn match. 
Hemmalaget visar direkt att man har mest vilja och tar en ledning med 13-4 efter några minuter. Vi fortsätter att spela hårt försvar på 08orna som tar time-out med 1 minut kvar. De kommer ut och gör 4 snabba och Pat Ryan svarar med en time-out. Gästerna sliter hårt och lyckas med att sno åt sig flera offensiva returer medan det dock är vi som behåller ledningen vid första vilan, 21-14. Lagen följs åt i andra där båda spelar runt på sitt respektive manskap. Inget av lagen verkar tända till extra men det produceras ändå bra basket på planen. Vi håller vår 7p ledning till halvtidsvilan, 39-32.

Gästerna kommer ut och sätter tempot direkt genom att göra 7 snabba poäng och tvingar oss till några svåra lägen. Coachstabben kallar direkt time-out där ett hungrigare Borås nu kommer ut och går till motattack efter genomgången. Tempohöjningen visar sig nu över hela planen där lagen byter ledningen med varandra vartannat anfall. Försvaret varierars med zon men det är 08 som inför sista quatern har ledningen med 55-56.

Tempot fortsätter att stiga och ledningen byts hela tiden. Båda lagen springer mycket och avslutar snabbt vilket leder till hårdare spel. Thomas Massamba tar en osportslig foul på Mike Palm som skjuter i ledningen 67-65 med 3 minuter kvar där också 08 tar time-out. Direkt efter time-outen stoppar vi gästerna för femte gången i rad och NetOnNet bjuder publiken på fina priser. Detta tänder både spelare och publik där vi gör 5 snabba poäng och tvingar 08 till ännu en time-out med endast en minut kvar. Några sekunder efter spelet drar igång blir Henrik Carlsson också foulad på osportslig vis och utökar ledningen till 76-68. De sista sekundrarna tickar nedåt och 08 som har lagfoul tvingas ställa oss vid linjen och det är också här som vi avslutar matchen. Vinst för Boråslägret med 80-72! 

Tidigare har vi förlorat två raka mot 08 men nu bröts sviten när det börjar krigas om slutspelsplatserna. Vi tog en tidig ledning där 08 kom igen och därifrån var matchen helt jämn tills vi fick skjuta prick från straffkastlinjen i slutminuten. Henrik Carlsson blir matchens lirare och med sina 25p 6 returer och iskalla 8/10 straffkast var det lätt att räkna ut. Hos gästerna stod Joakim Blom ut med 19p och 6 returer. Fast trots de siffrorna besegrade han inte sin matchning Mike Palms 18p och 13 returer.

 
Oskar Andersson