Borås har siktet mot slutspel!

Efter magsjuka i Boråsleden gav man ECO Örebro en lång uppförsbacke efter första qutern och själva tar man friska steg mot slutspel!

ECO gör första poängen men sen tar vi över matchen genom att skaffa oss en 12p ledningen efter halva quatern. Ledningen utökas till 30-12 och ECO-spelarna som inte riktigt verkar ha vaknat får en rejäl genomgång från coachstaben om vad som ska göras inför andra. Vi sänker direkt en trea efter paus men så springer ECO in 7 enkla poäng och första time-outen är ett faktum. Pat Ryan säger några magiska ord och direkt är vi på tårna där vi har stops och sänker skott som om grabbarn går för poängrekord. Mohammed Nefatti blir osportsligt foulad och skjuter i ytterligare två enkla efter ännu en ECO time-out.  Vårt offensiva flyt mojnar lite mot slutet av quatern och ECO hämtar in till halvtidsresultatet 48-34.
 
 
Andra halvlek startar i rasande tempo och några bortkastade bollar från båda lagen men det är fortfarande Borås som för matchen. Med två minuter spelade råkar Robin Ryan krocka med Denis Toroman där sistnämnde bli liggande obehagligt länge. Läkare kallas till planen och efter några minuter reser sig en groggy Toroman upp och får applåder när han leds av planen. ECO tar i samband med smällen en time-out där gästerna helt klart kommer ut starkast och lägger i några snabba poäng tills Boråslägret tröttnar och svarar med en time-out. Gästerna fortsätter att trycka upp tempot och genom zonförsvar och tufft anfallsspel pressar man fram 61-50 inför sista.
 
 
Intensiteten och viljan präglar nu matchen, det är många stressade avslut från båda lagen men det är fortfarande vi som håller en 10p ledning. Mot mitten av quatern äter sig gästerna närmre och vi tar time-out vid ställningen 65-61. Vi varierar med zonförsvar men ECO svarar med att sätta några riktigt tunga treor efter långa anfall. Vi håller dock undan med mer kontrollerade anfall och strax efter varandra blir Drazen Klaric och Odin Lindell outfoulade. Med två minuter kvar har vi än en gång tagit tillbaka sin 10p ledning och tvingar gästerna till att stoppa klockan genom foul. Matchen spelas mest av genom bra passningsspel från grabbarna och slutresultatet skiner inför slutspelet: 79-69.
 
 
Matchens lirare går till Jim Nyström som hela matchen spelade uppoffrande försvar och lade 21p, 6 returer och 4 assist till statistiken. Hos ECO var det Drazen Klaric som trotts 5 fouls höll sitt lag i matchen. Vi hade som mest en 21p-ledning men ECO som efter första halvlek verkligen vaknade till slet sig tillbaka in i matchen. Dock var uppförsbacken för brant  och vi kunde hålla undan och vinner inte bara en bra match utan vi tar också ett viktigt steg mot slutspelplats
 
 
Oskar Andersson