Försvar ett vinnande koncept

Säsongens bästa försvarsspel tog oss ett steg närmare slutspel. Svårt att beskriva med ord hur det känns att segra på bortaplan mot stjärnspäckade Solna. Segern kunde inte komma lägligare, nu är det bara att ösa på för fullt i matchen på fredag.
 
Slutresultat 78 – 80
Vi kom ut i matchen hungriga som tigrar och den normalt totalt orädda trion Pahlmblad, Mbemba och Mitchell fick inte alls det utrymme eller de lägen de är vana vid att få.
 
De första 8 minuterna i matchen var vackra och jag kunde inte annat än att sitta och le när Jim kallar ut det spel dom skall spela och Henke springer igenom två screens för att Pahlmblad inte skall få bollen och när Mike spelade över Dumbliuaskas kändes det att det skulle bli en lång kväll för Solna.
Killarna spelar smart efter de resurser vi har och vi har hela tiden ledningen, de gånger väl Solna kommer närmare så är det någon som kliver upp. Både Andreas och Robin ger oss poäng i trängda lägen precis när det står och väger. Mike steppar upp för oss stort i slutet med sina 20 poäng och 10 returer, även Jim har en mycket bra dag på jobbet med sina 22p och 7 returer.
 
När vi lämnar hallen säger kvällens ”lights out” Henke Carlsson, som sänker 4 treor och har 7 assist i matchen, att ”den här hallen lämnar man inte ofta med en vinst”. Då skall vi hålla i minne att Henke spelat många år i topplaget Sundsvall.
 
Assistant Coach
Magnus Jason