Jämn match mellan Borås och Anton Gaddefors

Två lag på samma poäng i tabellen bjöd på en jämn match och ett rafflande slut.
En svag öppning av Borås ger Uppsala en enkel ledning mot mitten av quatern. Hemmalaget jobbar sig dock tillbaka in i matchen och gästerna tar time-out med 2 minuter kvar. Uppsala varierar med zon men Borås hänger med och ställningen inför andra är 18-19. Uppsala visar upp ett bra 3p-skytte, aggressivt zon- och manman –försvar där man stjäl några bollar och skapar en 10p ledning mot mitten av perioden.  Borås byter till zon där man lyckas ta bort Uppsalas skarpskyttar men man lyckas fortfarande inte stoppa gästernas snabba uppspel och enkla poäng. Hemmalaget äter sig än en gång in i matchen efter tungt 3p-skytte från Richard Maråker samt en rejäl intensitetshöjning i försvar. Ställningen är 41-43 efter halva matchen spelad.

Båda lagen inleder med en härlig offensiv där de båda sänker 3-poängare men det är fortfarande gästerna som håller en liten ledning. Vidare följer lagen tätt efter varandra där man mot mitten har sänkt ytterligare tunga 3-poängskott men i övrigt slarvat bort en hel del bollar. Hemmalaget har nu tagit bort många av Uppsalas enkla poäng och man varvar sitt försvar på ett bra sätt där Uppsala efter en rad missar tar time-out med 2 minuter kvar. Det är ytterligare jämt mot slutet av quatern och inför sista är ställningen 55-60.

Borås kommer ut med ett nytt tempo där man efter bara två minuter tar över ledningen efter snabba och välutförda anfall. Gästerna svarar dock direkt på Borås ryck där man gör 7 raka poäng och tvingar Borås till en time-out. Hemmalaget har svårt mot Uppsalas zon och tvingas till svåra avslut i nästan varje anfall och på andra sidan fortsätter Anton gaddefors att bära Uppsala på sina axlar där han sänker det ena svåra skottet efter det andra. Med tre minuter kvar dunkar Gordon Watt i 67-74 och Pat Ryan kallar till time-out för att organisera återhämtningen. Med 11 sekunder kvar är ställningen 74-77 och Borås skjuter iväg en snabb 3-poängare som resulterar i Uppsalas boll vid mittplan efter time-out. Ytterligare 2 straffkast från Uppsala punkterar matchen där gästerna tar hem vinsten, 74-79.

Matchens lirare blev givet Mike Palm med 25p, 8 returer, 2 blockar och 2 steals. För gästerna blev det lika givet Anton Gaddefors med 34p och högklassigt skytte (8/13 2p), (5/7 3p). Matchen präglades av att Borås hela tiden jagade ett Uppsala som hela tiden lyckades få med sig de där små bollarna både i anfall och försvar. Hos gästerna hade endast 4 spelare gjort poäng inför fjärde perioden och de slutade tillslut på 6st poänggörare. Trots 50 % på 3-poängare och fler returer lyckades inte Borås ta ytterligare ett kliv mot slutspel utan halkar nu en aning i tabellen. Chansen på slutspel är långt från borta men visst kommer spänningen att stiga inför kommande matcher!

 
Oskar Andersson