Södertälje tog hem matchen

Vissa säger att man lär sig någonting av en förlust, att förluster är nödvändiga… Jag står inte i skaran som håller med, jag tror inte man ska betrakta en förlust som en lärdom, men visst ger det något.

För när man vinner så är allting frid och fröjd, vem som helst kan spela i ett lag som vinner hela tiden! Men för att klara av förluster krävs det karaktär, det krävs mod och det krävs att man inte gräver ner sig utan hela tiden ser på nästa match som en ny chans, och det är precis vad vi gör i Borås Basket. Vi håller på med utveckling, och en del i utvecklingen är just det, att kunna gå vidare och göra det bättre nästa gång! Vi går vidare hungriga för att insupa den där känslan som man har efter en vinst och nästa match är redan nu på lördag mot Gothia. Tycka synd om sig själva, det får någon annan hålla på med.

Om matchen? Södertälje hade helt enkelt det där flytet som vi varnade om lite innan match. När dom har det då är dom svårstoppade och kan dom behålla det så kommer dom vinna många av de sista matcherna. Med flyt menar jag inte tur på något sätt, utan förmågan att sätta tuffa skott. Idag när det var helt jämnt i tredje perioden så satte dom flera sådana skott i rad och det är skillnaden i dagens match, dom vågar ta dem och sätter dem. Brandon Chrone gör en av sina bättre matcher i Södertälje linnet, har var nästintill 100% i första halvlek, och även William Walker gör en klassmatch för Södertälje. Vi kan yra om att blåsningarna inte riktigt var med oss när vi får 5 raka straffkast mot oss, eller att vi hade otur när Mike stukade foten med 4 minuter kvar av tredje perioden och Södertälje gör 13-0 på oss men Södertälje var helt enkelt det bättre laget idag.

I vårt eget lag gör Mike återigen en stabil insats och Mohamed gör 13p på 12 minuters spel samt bufflade på bra i defense vilket är riktigt roligt då han nu har två bra prestationer i rad. Förutom detta tycker jag att vi visar bra karaktär som kommer tillbaka från vår mindre bra början och spelar mer eller mindre lika med Södertälje i tre perioder.

Vi tar med oss några positiva saker, vi går igenom de negativa på träning och sen kör vi igen, det finns bara ett sätt, kör igen!

 
Magnus Jason