Defense blev vår fall i lördags

Det är inte ofta vi skriver eller säger någonting negativt, men i första halvleken mot Gothia spelade vi helt enkelt för soft! Vi hade 3 fouls på 18 minuter, två av dessa var under offensiv korg, alltså en under egen korg på 18 minuter! Även om Gothia sköt utifrån och gjorde det med en oerhört bra procent så gav vi bort layups och spelade inte tillräckligt hårt på Rhys Carter som gång på gång fick operera sin väg fram mot korgen för sin egen del eller för att hitta passningar till fria lagkamrater.

I andra halvlek var det en annan visa som började utspela sig när Jim mer eller mindre helt själv pulveriserar Mathias Göransson och gör 7-0 på 1 minut. Mohamed som gjort en bra första halvlek får förtroendet från start och spelar en bländande andra halvlek där han tillför precis det vi saknat i första halvlek, tuffhet! Vi knaprar in mer och mer på Gothias ledning, men Gothia fortsätter att spela bra och även om vi gör en mycket bra andra halvlek så kommer vi aldrig närmare än minus två poäng när det återstår 4 minuter. Då går Gothia till zon och istället för att ha lite ring i så har vi lite ring ut. Men en sådan här match skulle kunna ha gått precis hur som helst och det var skönt för laget att vi kan resa oss och spela på en annan nivå i andra halvlek.
 
Magnus Jason