Drakarnas 3p-eld brände Borås

Sundsvall kom till ett halt och isigt Borås där man hade svårt att sätta ner klorna men elda, det kunde man. I första halvlek brände man upp nätet genom att sänka 9/16 3p-försök.

Till en början gör Miroslav Todic det mesta för Sundsvall medan Borås delar på poängprotokollet i en till synes jämn kamp. Mot mitten av quatern lyckas dock gästerna dra ifrån en aning genom tunga 3p-skott från alla möjliga kanter. Fast som så många gånger förut tar Borås time-out och kommer ut hungriga och äter in ledning till 26-27. Direkt i andra visar Borås att man är redo för att återta ledningen och stressar direkt Sundsvall till några bortkastade bollar. Med halva quatern spelad har båda lagen visat prov på många bra 1vs1 situationer och när födelsedagsbarnet Simon Andreassen genomför sin andra and-1 för kvällen tar också Borås ledningen. Drakarna fortsätter dock på samma spår som i första: man verkligen sprutar ut 3-poängare (9/16) från precis överallt vilket också ger dem övertaget inför halvtidsvilan, 43-51. Senaste draken att ansluta till flocken, Miroslav Todic , visar direkt vem som är nye patriarken och i första har han redan 21p.
 
Efter uppvisningsmatch från BoråsBaskets rullstolslag och skönsång från Idolkocken Alexander Konstantoulas fortsätter bortalaget att bokstavligt ösa i trepoängare och ledningen håller sig mot mitten av tredje. Här kliver dock Mike Palm fram dunkar över ett gäng reptiler vilket ger hemmalaget mer kraft och man tuggar upp Sundsvalls ledning och tvingar dem till time-out. Nu är det gästernas tur att komma ut hårdast och man gör 7 snabba poäng vilket manar Borås till time-out med 1.30 kvar. Hemmalaget hindrar ledningen från att springa iväg och ställningen inför sista är 65-71.
 
Borås som totalt raderat ut Todic i tredje fortsätter med detta i början av fjärde och tvingar gästerna till time-out när man efter väl genomförda anfall fått siffrorna till 74-75. Intensiteten ökar och båda lagen ökar farten uppför planen. Med 3 minuter kvar att spela har båda lagen haft svårt att göra poäng men framförallt Borås. Sundsvall har utnyttjat detta och nu gripigt en 8p ledning i samband med att slitvargen Mohammed Neffati blir utfoulad. Tiden rinner iväg och Borås tar time-out med 1.44 på klockan och ställningen 76-83. Farten ökar och båda lagen får i snabba poäng vilket gör klockan till hemmalagets värsta fiende där de tvingas foula för att stoppa denna. Tiden rinner iväg och drakarna vinner med 81-88.
 
Matchens lirare blev utsedd till Miroslav Todic hos gästerna och Simon Andreasen för Borås. Nyförvärvet Todic gjorde 21p i halvlek men bleknade sedan tills det verkligen gällde, då tog han viktiga avslut och returer. Sundsvalls 3p % sjönk till 44.8% (13/29) då den tidigare låg på 55-60% hela matchen. Borås rev ner 40 mot 33 returer och sköt 33.3 % (8/24) från trepoängsland. Siffrorna bör varit aningen högre för hemmalagets skarpskyttar som en vanlig dag på jobbet hade sänkt de öppna skott de fick. Nu tätnar dock striden om slutspelet och varje match är viktigare än någonsin!
 

 

Oskar Andersson