Delfinerna tog Borås till djupa vatten

Varje match är en måstematch för Borås och tyvärr kunde man inte besegra ett starkt Norrköping utan landslagsguarden Kenny Grant.

Norrköping visar direkt att man kommit för att spela och gör 3-13 efter endast 3 minuter. Hemmalaget väcks av Omar Zaghden som i första quatern gör 9 av lagets 17 poäng och står för aggressiv returtagning. Borås tar också bort fler av bortalagets enkla poäng och ställningen är 17-26 efter första. Direkt efter paus kommer gästerna ut med kvicka fötter och skapar några snabba uppspel. Vidare lyckas man göra enkla poäng på att nästan hela laget går på offensiva returer men Borås hänger på genom att de flesta som är på planen bidrar offensivt. Mot slutet av quatern verkar det som att allt som Delfinerna slänger upp i luften också träffar botten av nätet medan det som tidigare är så att lagmaskinen Borås fortsätter att dela på poängprotokollet. Slutminuten är mycket run n´ gun där båda lagen lägger i snabba poäng som fastställer resultatet 40-50.
 

Gästerna startar tredje som de startade matchen genom att göra 11p på mindre än 3 minuter men Jim Nyström håller Borås i matchen med en grym backdoor-dunk samt ett planka-i skott från trepoängslinjen. Hemmalaget sätter upp en helaplanspress där man försöker stressa motståndarna till bortkastade bollar men Norrköping fortätter dock att till synes enkelt lägga i poäng efter poäng. Med 1 minut kvar tar hemmalaget timeout efter att ledningen sprungit iväg till 57-75. Gästerna drygar dock bara ut ledningen till 59-80 innan det är dags för sista vilan.

 

Gästerna som nu för första gången i matchen börjat spela runt sin bänk visar att man är minst lika duktiga från 3p-linjen som sina startande lagkamrater. Trots detta lyckas Borås att utnyttja gästernas misstag och man kommer till en del enkla avslut och mot mitten av quatern lyckas man också stoppa ett par av Norrköpings skott från att falla. Ledningen är trots en uppryckning i Borås spel 20p med 4 minuter kvar att spela och nu öppnar båda lagen bänken där Borås medelålder på plan ligger runt 21 år. Matchen spelas mest av i ett långsamt tempo där Norrköping än en gång lyckas dryga ut ledning och fastställa slutresultatet 81-108.

 

Matchens lirare hos hemmalaget blev Omar Zaghen som trots att han inte ens spelade halva matchen gjorde 18p och tog 12 returer. Bästa delfinen är omöjlig att utse då de alla spelmässigt var ungefär likadana samt att statistiken ser nästintill identisk ut för de som spelade mest. Matchen präglades av att om man ger Norrköping minsta lilla lucka så straffar de en genom att spela fram ett enkelt poäng. En hårdbevakad, ibland tripplad, Mike Palm hade en tuff dag på jobbet mot egentligen hela Norrköping som ständigt var precis där han var. Noterbart är att nästa alla spelare som deltog i matchen faktiskt gjorde poäng eller hade gratischans från straffkastlinjen.

 

Oskar Andersson