Vi överraskade Norrköping

En jämn tillställning i Norrköping slutade med förlust, men flaggan vajade i topp när Boråsspelarna gick av planen!
Jag är övertygad om att Norrköping nu har insett att vi kom för att vinna och att det kommer att bli en tuff fight för dem i en packad Boråshall på söndag!
Ledning med fyra poäng efter första perioden och laget visade inga andra tendenser än att vi kom dit för att spela! Norrköpingsspelarna såg lite trötta och slöa ut, och likt tigrar valde vi att attackera när vi såg en svaghet. Men Norrköping kom tillbaka och började visa sitt rätta jag, Gee Gervin sänker några omöjliga skott och Jocke Kjellbom visar att han är för bra för Svenska Basketligan genom att blocka allting som kom i hans väg, dock håller vi emot på ett bra sätt, Mike sätter allting han skjuter 3/3 från trepoängslinjen, och 6/8 på tvåor under matchen och matchen är helt jämn i halvlek 38-38.
Jim hamnade i foulproblem tidigt och spelade bara 11 minuter i första halvlek, olyckligt drar han på sig två snabba i början av andra halvlek, den sista precis när han skall byta ut och vi tappar en viktig del av vårt försvar. Vi fortsätter att skjuta väldigt bra men Norrköping får nu enklare poäng under korgen, dock gör vi ett mycket bättre jobb än under säsongen med att inte ge bort layups, nu spelar vi lite tuffare och Norrköping får förtjäna mer från linjen. Men i tredje perioden blir Norrköping för tuffa, från att bara ha haft 6 turnovers på en halvlek så stressar dem nu oss till misstag och vi har 9 turnovers på 10 minuter, samtidigt skjuter dem i allting. Vi biter dock ihop på ett mycket bra sätt och letar oss tillbaka in i matchen och med lite flyt här så hade det varit jämnt igen! Istället har Norrköping en 10 poängs ledning inför 4 quartern.
 
Robin steppar upp och leder styrkorna i början av 4:e, Robin tillsammans med Simon visar idag att de är bra basketspelare och att denna nivån kan finnas varje match. Sista perioden är helt jämn och det är skönt att se att Norrköping inte kan byta ut sina starters innan det är 1 minut kvar med risk för att vi skall komma tillbaka.