Borås fick kämpa uppströms

Man skakade Norrköping på bortaplan, tyvärr kunde man inte visa prov på samma spel i Boråshallen

Det märks inte att Norrköping har slutspel i två ligor i två olika länder utan man bjuder direkt på effektiv basket där man gör 2-11 på Borås efter 5 minuter. Timeout från hemmalaget hjälper föga då man inte lyckas få ordning på anfallsspelet och delfinerna simmar iväg till 10-31 efter första. Hemmalaget byter runt i försvaret för att få stopp på gästernas stigande träffprocent från golvet samtidigt som man genom Henrik Carlsson börjar fart på offensiven. Precis när man börjat komma ifatt Norrköpings tempo tappar man några bollar som gästerna direkt utnyttjar till sin fördel och ökar avståndet ännu mer. Trots stor kämpaglöd och tempohöjning hos samtliga spelare i Borås har gästerna lyckats skapa en brant uppförsbacke genom siffrorna 26-55.
 
Tredje inleds jämnt där båda lagen krigar hårdare samtidigt som fler Boråsspelare börjat steppa up, framförallt offensivt. Andreasen med en saftig dunk över hela Norrköping och Ryan med några snabba poäng i rad. Även om ledningen är upp 30p för gästerna så har Borås inte släppt in mer utan snarare visar man verkligen att man kan hålla jämna steg med stjärnspäckade Norrköping. Perioden fortsätter att vara jämn och avslutas 43-76.
 
Sista perioden inleds precis som första, gästerna gör 0-8 direkt och Borås tar timeout för att försöka återfå det man byggt upp i tredje perioden. Borås kämpar hårt utan att riktigt få det resultat man vill medan Norrköping efter halva perioden bytt in reservstyrkan. Man fortsätter att streta emot gästernas 40p ledning och nu byts även Borås yngre adepter in. Matchens sista 4 minuter spelas av i något som skulle kunna likna en U21-match med inslag av Mike Palm och Dee Ayuba.

Uppförsbacken blev för stor redan i början av matchen men man får inte glömma att Borås stundtals spelade jämnt och bra mot ett oerhört välspelande Norrköping som gör få misstag. Imponerande är att 11/12 spelare i Borås faktiskt gör poäng. Norrköping har en väldigt jämn poängfördelning och visar verkligen att precis som innan säsongen startade att man fortfarande är guldfavorit. Matchens lirare för Borås blev Henrik Carlsson som trots underläge fortsatte att tända sitt lag offensivt. För gästerna var Joakim Kjellbom både poäng och returbäst, samtidigt som han hade 4 blockade skott. Nu har Borås en tung uppförsbacke framför sig om man ska förlänga kvartsfinalssviten borta i Norrköping.

Oskar Andersson