Jämn bortamatch avslutade en härlig säsong

En jämn match i Norrköping avslutade en säsong där inte bara uppsatta mål genomfördes utan även historia skrevs!
Då var det slut, det kändes lite som om: ´jaha vad ska man nu göra med all tid som blir över, undrar vad som går på tv vid 18.00 tiden på kvällen?´ Efter att slutsignalen gick i Stadium Arena måndagen den 29 Mars så kollade jag upp på scoreboarden och kom på mig själv att jag inte kollade på varken poängen eller slutresultatet, i huvudet fanns en känsla av stolthet, för vem trodde att vi skulle komma till slutspel? Vem trodde att vi skulle ge Norrköping en riktig match i 2 av 3 fighter och att vi mer eller mindre skulle leda hela matchen den här måndagen. Ingen är ju nöjd med att förlora, men inte kan vi ställa oss och tjura i ett hörn efter den här säsongen. Killarna gjorde det förbannat bra, låt oss summera det så.  

 

Eftersom detta var mitt första år tillsammans med laget så vet jag inte hur det har varit tidigare år, men harmonin i gruppen har funnits där hela året, medan man läser om sportskandaler mer eller mindre varje dag i tidningarna så har Borås Baskets trupp skött sig oklanderligt på och utanför planen, all heder åt dessa killar som trots små finansiella medel har betett sig och agerat som fullblodsproffs under 40 matcher.

 

Förra året satt jag själv i publiken och kände att det inte riktigt fanns något go, ingen direkt stämning som man skulle vilja ha, i år har det varit tvärtom. Till och med när vi fick stryk med 40p mot Norrköping i näst sista matchen så hördes det applåder och när vi skåpade ut Solna hemma, eller när vi vann den sista matchen mot Plannja efter övertid i grundserien, då var det en magisk stämning. Vi vill från hela laget passa på att tacka er i publiken för att ni varit med oss, tack för att ni hjälpte oss att nå vårt första slutspel och uppfylla det som var vårt mål. Att bli det första helsvenska laget någonsin att nå just dit!

 

Vi vill även tacka alla funktionärer, allt ifrån golvtorkare, dj`s, ljusskötare, speaker, cheerleaders, ni som gör maten, ni i sekretariatet, ni som säljer bollar, ni som står i entrén, ni som sköter statistiken och matchreferat,  ni som sätter upp reklamskyltar och rollups, ni som städar efter matchen, ni som håller i presskonferansen, tack till er och alla andra som involverar er för att basketen skall bli större och starkare i Borås. Utan er fungerar inte allt så otroligt perfekt och ni är lika mycket Borås Basket som vi i truppen är!

 

Nu tar vi ledigt i två veckor, sen kommer vi att köra game nights några gånger i veckan och prata med spelarna om nästa säsong. Vi hoppas att ni, som vi, längtar efter nästa säsong och vi hoppas få se er i hallen även nästa säsong, tack för i år!

 

Känner du att du vill vara med och hjälpa till i och med Borås Basket och dess matcher under nästa säsong, maila johan@borasbasket.se, du kan vara skillnaden att göra oss ännu bättre, ännu proffsigare.

Med vänlig hälsning

Assistant Coach

Magnus Jason