Heroisk insats gav Boråsseger

Det var med blandade känslor Boråsanhängarna bänkade sig i Boråshallen för match mot erkänt starka Solna Vikings. Nye amerikanen Chris McKnight hade på veckans träningar imponerat men samtidigt var både Christopher Ryan och Henrik Carlsson sjuka.

Med tanke på att Borås saknade dessa båda viktiga spelare var Solnas press i försvar väntat. Men Borås löste detta på ett bra sätt och i första perioden var Kellen McCoy briljant. Den lille publikfavoriten gjorde 16 poäng de första tio minuterna och Borås var i ledningen med 28-17. Borås försvarsspel var agressivt och gästerna hade svårt att sätta de öppna lägen man fick.

Men i början av den andra perioden började Solna att få bollen i nätet samtidigt som Borås fick allt svårare i anfall. Solnas defence var i detta skedet riktigt bra och gjorde att man bara var fem poäng ner efter halva den andra quarterna. Solna var på väg in i matchen ordentligt och då man gick runt på betydligt fler spelare var känslan den att Solna var på väg att ta över kampen. Men så exploderade Borås med ett skytte som det var länge sedan den fåtaliga Boråspubliken upplevt. På bara några minuter hade västgötarna skaffat sig en 17-poängsledning och optimismen var stor i Boråshallen i paus.
Dock blev det lite mer oroligt i början av tredje quartern då Kellen McCoy fick sin fjärde foul då det spelats två och en halv minut. Inte blev oron mindre när Mike Palm blev skadad och fick lämna matchen. Men Boråsspelarna reste sig och fortsatte att spela bra försvar och när dessutom Solna fortsatte att missa sina öppna skott var hemmasegern ett faktum.

En smått herosik insats med tanke på alla sjukdomar och skador som drabbade Borås. Simon Andreassen fick nu mer speltid än tidigare och var mycket bra. Kellen McCoy var dock strået vassare och hemmalagets segerorganisatör. Boråsvinst med 81-69 och av förklarliga skäl var det uppåt värre hos hemmalaget. Nye McKnight hade ingen lyckad kväll men visade stundtals bra takter, särskilt i försvarsspelet.
Solna kom aldrig riktigt igång men visade trots det att det finns kvalitet i laget. Jim Nyström var nu tillbaka i Borås och var bra, särskilt i början av matchen. Annars kan säkert många i Vikings bättre men laget bjöd trots förlusten publiken i Boråshallen en fin tisdagsunderhållning.
 
Örjan Andersson