Borås redo för hemmamatch mot LF Basket

Borås Basket tar nya tag genom att ta emot LF Basket på söndag i Boråshallen

Efter en turbulent vecka där resan mot huvudstaden skakade hela idrottssverige och då speciellt spelarna själva som efter proffsigt agerande från ledare och utomstående kunnat återhämta sig väl. Som tur var klarade sig alla utan någon bestående fysisk skada och mentalt har man bara blivit starkare som grupp enligt spelare och coacher.

Nu är man som sagt redo för match och motståndet är absolut inte att underskatta i form av storlaget från Luleå. LF Basket bytte namn från Plannja Basket inför denna säsongen och har som vanligt en mycket stark och bred trupp där man alltid har målsättningen att gå långt i slutspelet. Tidigare har alla tre Ryans som nu finns i Borås agerat uppe i Norrland. Pappa Pat genom många års coachning och båda bröderna Robin och Christopher har fått sin skolning genom att spela sig genom alla Plannjas led.

Nu står Ryan x3 mot sitt förra lag där man främst måste se upp med den muskulösa trion Johan Åkesson, John Rosendahl och Tyrone Levett. Åkesson och Rosendahl är båda stora hot under korgen där de med många centimeter över havet gör det mest för att både rensa luftrummet samt lägga i poäng. Levett är en riktigt all-around spelare som kan spela på flera positioner där han mot mindre försvarare gärna går nära korgen och mot större utnyttja sin snabbhet. Vidare får man se upp med blandningen guards där den rutinerade Håkan Larsson tillsammans med atleterna Rudy Mbemba och Martin Pahlmblad skapar en stark mix.

Borås är som alltid redo för matchen och med vind i seglen från senaste vinsten mot svenska mästarna kan man inte annat än fortsätta sina snabba omställningar och underhållande basket.

Boka in söndag för att se ett stärkt Borås Basket  som senast slog Svenska mästarna Norrköping!!

/Oskar Andersson