Borås fortsätter segertåget

 Borås tog hem en välförtjänt seger efter en både välspelad och jämn match mot topplaget LF Basket

LF inleder matchen genom att spela mycket agressivt försvar. Borås har svårt att komma till skott men är ändå agressiva, man hänger på genom Chris McKnight som har både dunkar och trepoängare i inledningen av matchen. Bortlaget rör mot slutet av perioden om i försvaret genom att spela både helplanspress och zonförsvar och avslutar första perioden 19-22. Hemmalaget kommer dock ut hetast och tar genast över ledningen genom att ställa om snabbt till anfall från sitt nu mer agressiva försvar. Chris McKnight fortsätter att ställa till det för gästerna genom att fullkomligt dominera den offensiva returtagningen samtidigt som han fortsätter att lägga i poäng. Borås håller sin ledning och efter halva matchen spelad har inget av lagen tagit full kontroll utan det som utspelat sig är en riktigt underhållande och jämn match, 37-32 till Borås.

Efter en spektakulär dansuppvisning kommer Borås ut från omklädningsrummet med ytterligare fart och bra försvar. Man tar mot mitten av perioden en 11-poängsledning och tvingar gästerna till att prata igenom försvaret genom en time-out. Vidare fullkomligt dominerar Chris McKnight den offensiva returtagningen genom smarta spel och ren kämpaglöd där han också tvingar motståndarna till att foula honom. Hemmalaget tillsammans med hela Boråshallen fortsätter att producera offensivt och ledningen inför fjärde perioden noteras till 14p, 62-48.

Herrarna från Luleå visar direkt i början av sista perioden att man spelade SM-final förra året. Man ställer upp en agressiv 2-3zon samtidigt som man i anfall hittar rätt från hela Borås planhalva. Hemmagänget har riktigt svårt att hitta rätt mot zonen medan LF fortsätter med poängproduceringen. Med 3min kvar att spela är Borås ledning uppe i endast 2p, 69-67. Nervositeten i hallen skjuder när de båda lagen byter poäng med varandra men när Mike Palm blocker ner Rudy Mbemba med 28s kvar på klockan och Borås går till anfall kokar hallen över. LF lyckas dock peta ut bollen och tar time-out, Borås har nu 9s kvar på anfallet och av matchen återstår det endast 15.8s. Borås får in bollen och Henrik Carlsson driver mot korgen för att snart bli foulad med ställningen 73-71. Än en gång får man in bollen på planen där LF också än en gång foular och Borås får bollen vid sidan med 2.2s. Gästerna hinner med att foula en sista gång och Henrik Carlsson punkterar matchen med att göra 75-71 efter två iskalla straffkast.
   
Borås fortsätter segertåget genom att vinna över ännu en av basketsveriges stormakter (senast Solna och Norrköping). Man visar prov på kyla, rutin och vilja när skotten inte faller och när matchen står och väger. Chris McKnight kammar utan tvekan hem matchens lirare med sina 28p och 15 returer signerade ren vilja och rå styrka. För gästande LF var poängfördelningen väldigt jämn och laginsatsen som sådan skall berömmas där alla spelarna visar att man kan producera frammåt. Som sagt visar Borås att man kan tampas med alla lag i Basketligan, på alla plan. Man visar också att man är på gång, man har en spelartrupp som är starkare än någonsin och som verkligen levererar ur ett läge där inte allt för många trodde på Borås. Fortsätter man spela på den här nivån kommer Borås få många tillfällen att jubla i vintermörkret!

En gammal klyscha som coacher oftast drar för spelare när man lojar på straffkastövningar och gnäller om att få spela är att straffkast vinner macther. I detta fallet kan man dock ge tydliga bevis på att detta stämmer; Borås och LF både skjuter och sätter exakt lika många skott. 26/55 2p och 4/19 3p. Däremot sätter Borås 11/16 straffkast mot LFs 7/15. Därav vinner man matchen på just straffkast.                    

 

/Oskar Andersson