Seger mot Eco Örebro

Det var en riktig nostalgikväll när Borås Basket mötte Eco Örebro i fredags. Många basketfans i Sjuhärad minns med förtjusning gemytet och stämningen i Kinnahallen då M7 spelade i Basketligan. 642 personer kom nu och trivdes i härligt intima Kinnahallen då Davis Cup har intagit Boråshallen. De fick se hemmalaget vinna mot ligajumbon med 97-82 (16-21) (30-19) (29-19) (22-23).
 

Örebros coach Lennart Grundel lovade "basketkrig" innan matchen och det blev sannerligen en tuff tillställning. Örebro startade bra och särskilt Sean Smith hade framgång i sitt skytte i den första perioden. Borås däremot sköt inte särskilt bra och närkingarna var i förarsätet efter den första perioden. I andra blev det bättre ordning på Borås försvarsspel och Christopher Ryan och Chris Mc Knight var heta i offensiven. Hemmalagets unga talanger kom in och gjorde de riktigt bra vilket tände både Borås och hemmapubliken.
Ledning med sex poäng i paus och starten av den tredje quartern kändes matchavgörande. Och den känslan blev besannad. Borås satte högsta fart direkt och anfallsspelet var nu mer stabilt och ledningen växte allt eftersom perioden led. 75-59 efter 30 minuter och matchen kändes avgjord. Men all cred till Örebro som trots att laget inte har mer än heder och ära att spela för fortsatte att kriga på. Med tre minuter kvar var Borås ledning tio poäng och bortalaget hade lättare att stoppa Borås anfall men Örebros skytte funkade inte och Borås fick en enkel resa fram till 97-82.
Borås kan nu börja fokusera på slutspelet. Insatsen mot Örebro var av den stabilare sorten och som lag ser man nu starkare ut än på länge. Chris Mc Knight 25 och Christopher Ryan 23 var poängbäst i Borås där även Mike Palm 23 returer sticker ut.
Hos Örebro var det Sean Smith som sköt bäst, 17 poäng. Egal Saleman svarade för 15 poäng.
Publiken lämnade Kinnahallen nöjda med underhållningen och den upplevelse som Kinnahallen alltid erbjuder med närheten till planen.
 
Örjan Andersson