Utvecklingslaget mot Basketettan

Nu är det bara några få matcher kvar av grundserien innan Basketligans slutspel drar igång. Men det är inte bara herrlaget som går in i slutspelsfasen.

Borås Baskets Utvecklingslag har spelat övertygande och när det kommer till säsongens slutspel och kvalserie är man givetvis i topp. Man har under hösten fullkomligt dominerat i div. 2 Westra vilket gjorde att man för tredje året i rad kvalificerade sig till Götalandsserien med endast en förlust i bagaget. Götalandsserien består av sex lag, de två bästa från Westra, Skåne/Blekinge och Småland. Man möter varandra i dubbelmöten och för tillfället leder Borås serien med endast en förlust mot ärkerivalen Högsbo. Man har dock också vunnit mot Högsbo, med mer poäng än man förlorade med, vilket skapar serieledningen då Högsbo också bara förlorat just en match.

 

Borås har i dagsläget två matcher mot Kalmar och en mot Forum Beavers kvar. De sistnämnda tillsammans med Borås och Högsbo är de enda lagen i serien som anmält intresse att spela i Basketettan nästa år. Borås måste förlora alla sina matcher och Forum Beavers vinna sina, samt med mer än 41p mot Borås om de ska kunna slåss om en av de två åtråvärda topplaceringarna. De två lag som nu placerar sig högst upp i Götalandsserien går vidare till ett kval mot det lag som placerar sig sist i årets upplaga av Basketettan.

 

Som det ser ut nu skulle det i så fall bli ett kval om två platser i Basketettan mellan Högsbo Basket, Borås Basket U och BG Fryshuset alternativt Norrköping eller Brahe. Eftersom KFUM Göteborg/Kvarnby drog ur sitt lag ur Basketettan tidigare under säsongen sker kvalet endast mellan tre lag istället för normala fyra.

 

Utvecklingslaget har varit nära att ta steget till kvalet två år i rad men nu inför tredje försöket ser laget starkare ut än någonsin. Vi vet att Högsbo har ett stabilt lag med många olika spelartyper som absolut siktar på att ta en plats i Basketettan, de spelar inte bara för sig själva utan även för hela Göteborgsregionen som för tillfället saknar ett lag i både ettan och ligan. Det lag som nu halkar ner i kvalet från den gångna säsongen kommer givetvis att göra allt för att hålla kvar sin plats i serien med fördelen att de just kommer från en högre, bättre serie.

 

Vi, laget, Borås Baskets Utvecklingslag, har som ett av tre mål att nå Basketettan och kommer göra allt sportsligt som går för att ta oss dit. Hittils har vi lyckats  med att ta oss till Götalandsserien, nästa steg blir att ta sig vidare till kvalserien för att slutligen ta en plats i ettan. Det är en lång resa där alla matcher betyder någonting, hur mycket man än vinner eller förlorar med, då man alltid måste kvalificera sig vidare till nästa steg.

 

Spelarna har lagt ner mycket tid och svett för att nå just hit och alla vet att det verkligen är nu det gäller. Så inför det absolut viktigaste steget på hela säsongen hoppas vi på vidare stort stöd från alla er som både går på och hjälper oss vinna våra matcher!  Ta med alla ni känner och upplev fartfylld slutspelsbasket där insatserna är höga och där varje lag kommer göra allt för att nå samma mål: Basketettan 2011/2012.

Oskar Andersson, Lagkapten