Drakarna visade klass

Efter ett par minuter in i matchen hade seriesegrarna skaffat sig en 15 poängsledning tack vare ett fantastiskt skytte. Johan Jeansson var het som en kamin och 34-15 till Sundsvall efter första quartern.

I andra quartern fick Borås bättre ordning på sin defensiven samtidigt som Sundsvall gick runt på sitt lag ordentligt. Sundsvall vann Q2 med 23-21.Tredje quartern inleddes med ett betydligt mer inspirerat hemmalag och Sundsvalls ledning krympte till 13 poäng. Men då visade gästerna varför man vinner grundserien och höjde tempot i försvar och fick några enkla poäng framåt. Borås vann perioden med 22-21 men av förklarliga skäl var det ingen större nerv i matchen. Sista perioden var en avslagen historia där Sundsvall kunde defilera fram till slutsiffrorna 95-74. Henrik Carlsson hade en bra dag skyttemässigt. Alltid lika pålitlige Mike Palm svarade återigen för en double-double. Unge Fredrik Anderssom kom igång i slutet med sitt poängproducerande.
I Sundsvall var det Alex Wesby och Johan Jeansson som utmärkte sig med 29 respektive 26 poäng.

Två matcher återstår nu för Borås Basket innan slutspelet drar igång. Solna borta och Jämtland hemma står på programmet och det är betydelsefulla matcher. Känslan att gå in i ett slutspel som vinnare är viktig.
 
Örjan Andersson