Stabil vinst mot Jämtland

Borås Basket spelar stabilt och har en bra trend inför slutspelet

Borås visar direkt av inledning i matcher att man vill knipa sjundeplatsen genom att göra 8-2. Man utökar ledningen ännu en aning innan Jämtland vaknar till liv och går upp jämsides. I den sista minuten går också Jämtland förbi genom bra skytte och första perioden avslutas 20-23. Gästerna startar andra perioden så som man slutade den första, med högre tempo en Borås. Detta gör också att man springer ifrån hemmalaget som begär time-out för att prata igenom läget. Snacket ger effekt och Borås springer ikapp och med ställningen 31-31 efter halva perioden spelad är det Jämtlands tur att ta time-out. Resterande spel fram till halvtidsvilan är inte lika effektivt utan båda lagen gör en hel del misstag men trots det leder Borås med 37-33.

Bortalaget kommer ut hetast efter vilan och tar över ledningen de första minutrarna. Chris McKnight har dock annat i tankarna och tar ut sina aggresitioner på korgen när han dunkar i både två poäng och ny energi i hemmalaget. Mot slutet av perioden fortsätter Borås att öka takten och dra ifrån i poängprotokollet. Det är mycket tack vara Henrik Carlsson som man rider på energivågen och utnyttjar alla snabba uppspel på bästa sätt. Inför sista perioden har man hunnit dra ifrån till 67-48.

 

Med en tjugopoängsledning mot mitten av perioden ser Jämtarna mer och mer slitna ut. Borås fortsätter att producera poäng och det är egentligen bara Darius Hargrove som håller bortalaget i matchen. När det är fyra minuter kvar av matchen byter Borås in sitt yngre garde som spelar av matchen genom långa anfall och hårt försvarsspel. Än en gång gör Nikica Rajacic och Fredrik Andersson riktigt bra inhopp och visar att de både vill och kan spela ligabasket.

Matchens lirare för hemma laget blev utsedd till Kellen McKoy som med sina 27p sköt 8/8 från tvåpoängsland och 3/7 från trepoägnslinjen. För gästerna kammade Darius Hargrove hem priset med 19p och 8 reb på endast 26 spelade minuter. Matchen var jämn ända till tredje perioden då Borås lade i en högre växel och tog över totalt.

 

Nu väntar LF Basket slutspelet!

Oskar Andersson