Litauiskt motstånd för Borås

 

Helgen är just påbörjad och för Borås Basket innebär den inte mindre än tre träningsmatcher. Den här gången är det till Höganäs som laget har rest för att få motstånd. Under fredagskvällen var det litauiska KK Radviliskis som var sparringpartner.

Borås Basket vann träningsmatchen mot litauiska KK Radviliskis med 99-79. Även om allt slutade lyckligt så var första periodens försvarsspel inte bra. Borås släppte 26 poäng då. Men i övriga tre perioder fick man till det på ett bättre sätt och släppte högst 18 i respektive tiominutare.

 

Om någon boråsspelare stod ut i den här matchen så var det solklart Chris McKnight. 34 poäng på 13 av 15 från golvet och 12 returer slutade den amerikanske powerforwarden på.

-Väldigt bra var han. Chris kom rätt nästan hela tiden, postade i rätt lägen, hade fyra dunkar, spelade bra försvar och tog rejält med returer, säger assisterande coachen Jonas Larsson.

 

McKnight spelade 33 minuter. I övrigt fördelades speltiden hyfsat jämnt på ytterligare sju spelare. Men samtliga tolv spelade. Mattias Göransson och Henrik Carlsson förtjänar också väl godkända betyg i den här matchen. Och Fredrik Andersson kom från bänken och stod bra försvarsspel. Omar Krayem kom bort lite i första halvlek, men kompenserade detta med att prestera i den andra. Mike Palm var nyttig när Borås drog ifrån i tredje quartern. Han gjorde då sju raka poäng.

 

Borås gjorde återigen många poäng, något som Jonas förklarar att publiken nog får vänja sig vid.

-Vi är starka offensivt och det är antagligen så det kommer att se ut. Gör man mycket framåt så blir det att man tillåter lite mer bakåt. Nu släppte vi in 79 och gjorde en bra match, säger han.

 

Vad betyder då en seger mot KK Radviliskis?

-Det är lite svårt att sätta den här segern i perspektiv, men någon sa att de kom tvåa i den litauiska andraligan, avslutar Jonas.

 

Imorgon kommer däremot en bättre värdemätare. Då möts Borås och ligakonkurrenten 08 Stockholm Human Rights. Också den matchen spelas i Höganäs.

 

Borås Basket-KK Radviliskis: 99-79 (27-26, 24-17, 25-18, 23-18).

 

Poänggörare Borås: Chris McKnight 34, Mike Palm 15, Omar Krayem 12, Ryan Zamroz 11, Henrik Carlsson 10, Fredrik Andersson 7, Jason Thomas 5, Mattias Göransson 4, Nikica Rajacic 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.