08 vann rättvist mot Borås

 

Borås Basket hade vunnit försäsongens fem första matcher innan man ställdes öga mot öga med 08 Stockholms upprustade trupper. Den här gången blev motståndet lite för svårt och förlusten skrevs till 78-86.

-Det var en nyttig match för oss. Nollåtta var aggressiva och vi fick rejält med stryk i returtagningen. Det brukar inte hända så det var nytt för oss. Sedan fick de göra lite för mycket poäng på oss också, säger assisterande coachen Jonas Larsson.

 

08 Stockholm lyckades bra med att störa Borås med sitt aggressiva försvarsspel. Borås tilläts ingen rytm i anfall. Följden blev att även försvaret fungerade illa. Att 08 Stockholm även bjöd på högprocentigt skytte från alla distanser gjorde inte saken lättare för västgötarna. Ändå skiljde endast fem poäng på slutet.

 

-Men vi var inte förtjänta av att vinna. Det hade snarare känts orättvist om vi hade vunnit, menar Larsson. Bästa spelare i Borås var, precis som i gårdagens match, Chris McKnight. Ryan Zamroz, Henrik Carlsson och Mike Palm presterade okej i anfall, men ingen får något beröm för försvarsspelet den här gången.

 

-Det kan vara farligt att gå in i säsong med bara vinster i ryggen. Så det här var trots allt något positivt, förklarar Larsson.

 

Borås Basket-08 Stockholm Human Rights: 78-86 (23-23, 18-25, 12-17, 25-21).

 

Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 19, Chris McKnight 16, Henrik Carlsson 11, Mathias Göransson 8, Omar Krayem 8, Mike Palm 8, Jason Thomas 6, Fredrik Andersson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.