Borås ligger bra till efter helgavslutningen mot Höganäs

 

Borås har den gångna helgen varit i Höganäs och spelat träningsturnering. Den tredje och sista matchen för Borås del var på söndagen mot värdlaget Höganäs. Borås vilade Mike Palm och Mathias Göransson och lät ”ungdomarna” sköta vinnandet.

70-95 slutade matchen mellan Höganäs (Basketettan) och Borås Basket. Redan i halvtid var siffrorna 32-51. Då ska man veta att coach Pat Ryan hade valt att vila rutinerade Mike Palm och Mathias Göransson.

 

-Men det var inga problem. Ungdomarna fick bra minuter och gjorde jobbet. Men Höganäs är inte lika bra som 08 Stockholm. Igår var det en ligamatch, idag var det en överkörning, säger Pat Ryan.

 

Coach Ryan sammanfattar helgens tre träningsmatcher:

-På fredagen (mot KK Radviliskis) var vi hyfsat bra, på lördagen (mot 08 Stockholm) kunde vi ha spelat mycket bättre. Men det var en nyttig förlustmatch. Idag (mot Höganäs) blev det en överkörning. Det var tre matcher som hjälpte oss att utvecklas och förbättra samspelet. Ibland ser det ruskigt bra ut och det känns att vi är på rätt väg.

 

Det område där det finns mest att jobba på är i försvaret. Annars menar coach Ryan att det finns riktigt bra potential i truppen och att man ligger bra till tidsmässigt inför premiären.

 

Höganäs-Borås Basket: 70-95 (20-34, 12-17, 18-25, 20-21).

 

Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 17, Jason Thomas 15, Chris McKnight 14, Fredrik Larsson 12, Henrik Carlsson 9, Omar Krayem 8, Fredrik Andersson 8, Nikica Rajacic 6, Hajzer Ismaili 4, Oskar Andersson 2.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.