Genrepsseger för Borås

 

Hemma i Boråshallen avslutade Borås Basket sin försäsong med genrep mot ligakonkurrenten ecoÖrebro. Även om gästerna stretade emot bra och ständigt attackerade korgen, så blev det en match som hemmafavoriterna kontrollerade fram till seger med 85-74.

Via säkert skytte från Ryan Zamroz, Chris McKnight och Mike Palm gick Borås Basket snabbt upp till en ledning på 9-3. Sedan höll man en ganska komfortabel ledning i resten av halvleken.

 

-Vi satte tonen genom spela bra försvar. EcoÖrebro gjorde bara tio poäng på oss. Sen satte de en buzzerbeater från mittlinjen som gjorde att de kom upp i 13 poäng efter en period. EcoÖrebro gjorde 34 poäng i första halvlek. Efter det satte vi upp målsättningen att inte släppa in mer än 65 totalt, berättar Jonas Larsson som för dagen agerade headcoach.

 

Det lyckades inte riktigt. I tredje periodens slutminut var Borås ledning nere på endast 58-56. Men i början av den avslutande perioden kom Borås ut mer fokuserat och stal, genom ett aggressivt försvarsspel, en rad bollar som ledde till enkla layups. Och när trepoängsskytten Ryan Zamroz också hettade till blev det för mycket för ecoÖrebro.

 

-Jag tycker att vi var bättre än resultatet 85-74 visar. Vi vann effektiviteten med 107-69 och returerna med 48-37. Sedan hade vi 19 assist och spelade okej i försvar, säger Jonas.

 

Är ni förberedda för premiärmatch?

-Svårt att säga för jag har inte sett Södertälje Kings. Jag vet att de har gjort bra resultat. Och Norrköping Dolphins, som vi möter i hemmapremiären är alltid bra. Så det är ovisst, intressant och spännande, men vi är förberedda. Vi har repat färdigt, hälsar Jonas.

 

Borås Basket-ecoÖrebro: 85-74 (18-13, 24-21, 18-22, 25-18).

 

Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 19, Mike Palm 18, Chris McKnight 15, Jason Thomas 11, Omar Krayem 9, Henrik Carlsson 6, Mathias Göransson 4, Fredrik Andersson 2, Nikica Rajacic 1.

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.