Borås pressade Norrköping in i slutsekunderna

 

Hemmapremiären blev en riktigt jämn och sevärd basketmatch där Borås Basket pressade fjolårsfinalisterna Norrköping Dolphins ner i slutsekunderna innan man tvingades se sig besegrade med 86-88.

På uppvärmningen såg Andrew Mitchell otroligt slö och nonchalant ut. Med händerna i fickorna lufsade han halvhjärtat med sina lagkamrater i de olika övningarna för att mjuka upp kroppen. Men när matchen började var det ändå han som sköt i skott efter skott när gästande Norrköping Dolphins tog ett litet grepp om tillställningen. Det var innan Ryan Zamroz, Mike Palm och deras Borås Basket kom igång med bländande skytte och tog sitt lag till 24-19 inför den andra perioden. Hemmalaget förde sedan matchen fram tills den 18:e matchminuten då gästerna gick ikapp till 38-38. Mitchell, som svarade för 18 poäng på 14 minuter, var huvudorsaken till att Norrköping ledde med 46-47 vid den långa pausen.

 

Även i början av den tredje perioden var det Norrköping som spelade bäst. Borås hade inlett matchen med Zamroz som försvarare på Mitchell men bytte nu så att Omar Krayem fick det ansvaret. Antagligen gjorde han det bra, för Dolphins poäng började komma från andra händer. Oftast nära korgen också. Bäst av alla i det här skedet var landslagsmannen Anton Saks.

 

Men tack och lov så verkar årets upplaga av Borås Basket vara gjorda av tufft virke. Anförda av lagkaptenen Henrik Carlsson vägrade laget att vika ner sig och gick upp till 67-64. Carlsson och hans Borås var verkligen bra under den här perioden, ändå lyckades Dolphins åter vända matchbilden. Borås tvingades jaga. Med knappa fyra minuter kvar på matchuret såg Zamroz till att Borås återtog ledningen med 82-80. Tyvärr för Borås Basket så blev den glädjen mycket kortlivad. Norrköping gick först ikapp till 82-82 och sedan förbi till 82-84 med 42 sekunder kvar. Ännu en gång var det via Mitchell. Den här gången backade han ner Krayem till lowpost och satte sina 26:e poäng över honom. Tillslut blev det en knapp förlust, 86-88.

 

Klicka gärna in på basketbloggen på Borås Tidning för citat från presskonferensen.

 

Borås Basket-Norrköping Dolphins: 86-88 (24-19, 22-28, 21-24, 19-17).

 

Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 22, Mike Palm 17, Henrik Carlsson 14, Chris McKnight 14, Omar Krayem 13, Jason Thomas 6. 

 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.