Dags för Opening Night i Boråshallen

 

Premiären på bortaplan mot Södertälje Kings blev väl genomförd och grabbarna i Borås Basket kunde puttra hemåt i bussen med två härliga poäng på kontot. Det finns däremot ingen tid till att slappna av, för redan ikväll är det dags för hemmapremiär. Se till att komma tidigt till matchen. Till de 300 första åskådarna delas nämligen en Opening Night-tröja ut.

Det var en mycket nöjd Pat Ryan som talade vid presskonferensen efter bortapremiären i Täljehallen. Hans lag hade vunnit och dessutom varit snubblande nära att spräcka 100-poängsvallen mot det defensivorienterade Södertälje Kings.

 

Coach Ryan hade nästan inte utrymme för allt beröm han ville ge sina spelare. Omar Krayem och Mattias Göransson, som var de två som han tog med sig till presskonferensen, fick plus från sin coach. Krayem för att han tagit väl hand om bollen och endast haft en turnover på sina 33 spelminuter och Göransson för sin defensiva insats mot storstjärnan Johnell Smith. Självklart nämndes även Mike Palm och hans 30 poäng och 13 returer. Jason Thomas såg till att den som gillar dunkar fick valuta för entrébiljetten (se exempel på detta på Borås Baskets YouTube-kanal). 

 

Men en dag mellan borta- och hemmapremiären betydde inte träningsledigt för Borås Basket. Ganska sent igår kväll samlades laget för träning och genomgång inför matchen mot Norrköping Dolphins. Coach Ryan berättade för laget om de olika spelarnas karaktärer och vad de föredrar att göra på basketplanen. Känslan är att Borås är med på noterna när förra säsongens SM-finalister glider in på Boråshallens parkett.

 

Eftersom det är säsongens första hemmamatch så bjuds det, i samarbete med Ernst & Young, på present till åskådarna. De 300 första får en egen Opening Night-tröja i bländande orange färg. Enda kravet för att få en (förutom att vara bland de 300 första) är att man har tröjan på sig under matchen.

 

Välkomna till Boråshallen ikväll! Matchen börjar 19:04.


Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.