Många poäng i Luleå

 

Trots att Borås Basket pytsade i 98 poäng framåt så räckte det inte till en seger mot LF Basket i Pontushallen på fredagskvällen. Det topptippade Luleå-laget gjorde nämligen hela 104 själva.

Borås Basket inledde matchen bäst och hade efter en period ledningen med 21-31. Det kan man kalla drömstart. Men LF hade inte varit LF om det hade gått lika lätt hela vägen. Under den andra perioden lyckades hemmalaget vända på tillställningen, bland annat genom en run på 15-0.
-Att LF klarade av att gå från underläge 30-39 till ledning 45-39 blev ganska avgörande för matchen, resonerade assisterande coachen Jonas Larsson efter matchen.
 
På det hela taget var det en mycket jämn match där ledningen skiftade nio gånger och ställningen var lika vid fem tillfällen. Borås ledde som mest med tolv poäng, medan LF: s största ledning var sju. Men i matchens slutskede var det LF som satte de tuffa skotten.
-När Rudy Mbemba satte en trea i sista sekunden på skottklockan med ca en och en halv minut kvar kändes det som att matchen avgjordes definitivt. Vi foulade visserligen på slutet och kom så nära som två poäng, men då satte LF sina straffkast, fortsätter coach Larsson.
 
Att Borås gör 98 poäng måste ses som positivt. Samtidigt kan varenda litet misstag i försvaret bli avgörande.
-Om vi skärper till detaljerna i försvaret så vinner vi sådana här matcher, menar coach Larsson.
 
Om man jämför kvällens match med de två tidigare, mot Södertälje Kings och Norrköping Dolphins, så är prestationerna och matchbilderna ganska likvärdiga. Något annat positivt för Borås är att olika spelare har klivit fram och levererat poäng – Mike Palm i första matchen, Ryan Zamroz i den andra och idag var det Chris McKnight. Förutom 29 poäng så rev den grovjobbande städgumman McKnight ner elva returer. Jason Thomas gjorde ett gott dagsverke med fem av sju satta skott och sju returer på sina 21 minuter.
 
LF Basket Norrbotten–Borås Basket: 104-98 (21-31, 30-19, 25-24, 28-24). 

 

Poänggörare Borås: Chris McKnight 29, Mike Palm 16, Ryan Zamroz 15, Omar Krayem 15, Jason Thomas 10, Mattias Göransson 8, Henrik Carlsson 5. 


Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.