DETRONISERA DRAKARNA

 

Södertälje Kings borta, Norrköping Dolphins hemma, LF Basket borta och nu Sundsvall Dragons hemma. Där har ni Borås Baskets extremt tuffa inledande matchschema. Att västgötarna skulle stoltsera med 4-0 efter dessa fajter kunde ingen kräva. Inte ens headcoach Pat Ryan. Om laget däremot lyckas hamna på 2-2 så får det anses som en mer än hygglig start på säsongen.

 Tisdagens motståndare är alltså Sundsvall Dragons och de är regerande svenska mästare. Ett sådant faktum framkallar respekt hos de mest etablerade spelare. Men man ska veta att det finns massor av potential i årets upplaga av Borås Basket.

 
Första segern klarade Mike Palm & Co av efter utmärkt spel redan i bortapremiären mot Södertälje Kings. Sedan blev det förlust mot Norrköping Dolphins i hemmapremiären. Då var Ryan Zamroz nära att skjuta laget till seger. I bortamatchen mot LF Basket borta inledde Borås mycket starkt och ledde med tio poäng efter första perioden. Men trots bra spel och en hjälteinsats med 29 poäng och 11 returer från Chris McKnight så blev det en knapp förlust.
 
Även om Borås står på 1-2 inför tisdagens hemmamatch så finns ingen anledning att deppa. Ett gott tecken är nämligen att Borås fortsatt att spela bra. Marginalerna har varit små och laget har i snitt förlorat med endast fyra poäng per match.
 
Nu står Borås Basket inför ännu en utmaning av toppklass. Sundsvall Dragons kommer till Boråshallen med bl.a. de hårda islänningarna Hlynur Baeringsson, Jakob Sigurdarson och Pavel Ermolinskij och nya amerikanerna Marcus Johnson och Dino Gregory.
 
Baeringsson och Sigurdarson är bekanta ansikten som redan gjort sig kända som vinnare i Sundsvall. Ermolinskij är en två meter lång guard som skjuter, tar returer, spelar fram, postar upp och mycket annat. Gregory är en atletisk powerforward som gärna dunkar bollen men som lika gärna klivet ut på perimetern. Johnson är främst en försvarsspelare, men är även utrustad med en bra drive mot korgen. Tillsammans snittar dessa fem herrar 68,4 poäng och 34,4 returer per match.
 
Att möta Dragons kommer att bli en prövning. Men stolta Borås Basket har en offensiv arsenal som kan skjuta även de bästa lagen i sank, vilken dag i veckan som helst. Det är ingen vild gissning att detta blir en match mellan hemmalagets offensiva basket och gästernas defensiva dito. Hur som helst så kommer Mike Palm, Ryan Zamroz, Chris McKnight, Mattias Göransson, Henrik Carlsson, Omar Krayem, Fredrik Andersson och de andra hemmafavoriterna att göra allt i sin makt för att DETRONISERA DRAKARNA.
 

Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.