Följ med till Jerebko-land

 

Det har blivit dags för Borås Basket att, för första och enda gången den här säsongen, spela hemmamatch i Kinna – samhället som är mest känt för att Jonas Jerebko växte upp där. Gemytliga Kinnahallen är inför denna säsong upprustat med nytt och fräscht parkettgolv och det är dit som ecoÖrebro kommer för att utmana om två viktiga poäng.

 Borås Basket befinner sig på en tre matcher lång winning-streak. De raka segrarna mot Sundsvall Dragons, 08 Stockholm och Jämtland Basket har gjort gott för självförtroendet. Efter den senaste segern fanns laget dessutom högst upp i Text-TV:s tabell. I Svenska Basketbollförbundets tabell var det dock en mer beskedlig femteplats som gällde (eftersom man räknar poängskillnad före inbördes segrar). Men då kunde man, som Borås-supporter, välja att se Borås som delad etta tillsammans med fyra andra lag. Eftersom Borås och ecoÖrebro inte spelade i fredags, när övriga åtta ligalag var igång, så haltar tabellen för tillfället.

 
96-73.
 
Siffrorna ovan är Borås och ecoÖrebros poängsnitt den här säsongen. Bara detta skvallrar rätt tydligt om var favoritskapet ska ligga inför tisdagskvällens match i Kinnahallen. Men om man har erfarenhet av Basketligan så vet man att det inte går att ta lätt på någon enda motståndare. Det är bara en tidsfråga innan ecoÖrebro kniper den där första vinsten. Och det skulle vara försmädligt om det skulle behöva ske mot Borås.
 
Borås och ecoÖrebro möttes senast på försäsongen. Närmare bestämt den 2 oktober. Det är bra precis en månad sedan. Den gången imponerade ecoÖrebro genom att aldrig sluta attackera Borås korg. Trots detta vann Borås den matchen med 85-74, men assisterande coachen Jonas Larsson tyckte att hans lag var bättre än slutresultatet visade. Bland annat så vann Borås effektiviteten med 107-69 och returerna med 48-37.
 
Men se för Guds skull upp för Christian Koutras, Andrew Pleick, Stefan Licartovsky, Pierre Hampton, Brandon Barton och de andra som spelar för Närkes stolthet.
 
Kommer Borås att kunna uppbringa den tillräckliga tändning som krävs för att inte bli först med att torska mot ecoÖrebro? Den som lever och kommer till Kinnahallen på tisdagskvällen (19:04) får se.
 
Text: Magnus Stråhle. Foto: Christian Johansson/PAPAC.