Utan Omar blev det förlust i Frysen

 

Borås Basket reste till Stockholm utan startande pointguarden Omar Krayem. Det skulle snabbt visa sig att Basketligans näst bästa assistläggare och tredje bästa scorer hade behövts för att vinna. Det slutade i klar förlust (95-75) mot 08 Stockholm.

Gästande Borås Basket kom tidigt i underläge i matchen mot 08 Stockholm Human Rights. En orsak (men långt ifrån hela) var att Mike Palm stod på två fouls redan efter tre minuter. Detta betydde att headcoach Pat Ryan ville låta sin stjärna undvika en tredje snabb foul genom att sätta honom på bänken ett tag. Samtidigt gjorde 08 lätta mål, främst genom Olivier Ilunga (19), Joakim Blom (19) och Johan Åkesson (17).
 
-Vår straffprocent (50%) var inte bra. Och att vi började med 1 av 6 var ett dåligt tecken. 08 var mycket bättre än oss i första halvlek. I tredje kom vi tillbaka till 58-44 och det kändes som att vi hade lite häng, berättar Pat Ryan.
 
Borås vann faktiskt den andra halvleken, men man låg redan under för mycket för att kunna vända till seger.
 
-Med facit i hand så påverkade Omar Krayems frånvaro (sjukdom) en hel del. Med honom på planen gör vi mer poäng och får mer flyt i spelet. Men jag trodde att vi skulle hantera det bättre, säger Pat Ryan.
 
Omar Krayem är Basketligans näst bästa framspelare med ett snitt på 6,68. Han är dessutom den tredje främsta poängmakaren med sina 19,09 per match. Givetvis märks det när en spelare av den kalibern inte är med.
 
Efter den tuffa matchen i Stockholm väntar Jämtland hemma i Boråshallen på torsdagskvällen.
-Vi ska samla oss och träna ruskigt hårt nu. Jag hoppas att Omar kan börja träna på måndag. När vi har analyserat, och vet vad vi gjorde fel och vad vi gjorde bra, så ser vi framåt.
 
08 Stockholm-Borås Basket: 95-75 (29-15, 23-16, 22-20, 21-24).
 
Poänggörare Borås: Ryan Zamroz 15, Jason Thomas 14, Mike Palm 13, Henrik Carlsson 12, Chris McKnight 9, Milos Paravinja 5, Mattias Göransson 4, Fredrik Andersson 3.
 

Text: Magnus Stråhle/Dick & Nash. Foto: Christian Johansson/PAPAC.