Smockfullt hus och suveränt spel när Borås vann igen

 

Fritt inträde gjorde att Boråsarna vallfärdare till Boråshallen för att se ligabasket. Gästande Uppsala stretade emot bra i 17 minuter. Sedan föll de när Borås presterade ett mäktigt ryck. Momentum höll i sig även på andra sidan halvtidspausen och tillslut blev det hela 104-72.

Johan Jeansson, Uppsalas bästa poänggörare, stod för en het förstaperiod. 14 poäng från Jeanssons rykande händer gjorde att gästerna ledde med 26-31 efter tio minuter. Men det var inte bara Jeansson som det handlade om. Hela laget spelade tillsammans och skapade bra lägen.
 
I andra perioden tog Borås successivt över kommandot. Man presterade åter 26 poäng framåt och kunde vara glada över att Uppsala missade mycket och bara kom upp i 11. De 2967 personerna, som för kvällen hade bänkat sig i Boråshallen fick se hemmalaget gå till pausvila med en tiopoängsledning.
 
Den tredje perioden skulle helt och hållet bli Borås. Henrik Carlsson hade en mycket effektiv kväll. På 14 spelminuter var han hundraprocentig i skyttet, satte 12 poäng och stal tre bollar. Chris McKnight (23 poäng och 15 returer) och Mike Palm (20 poäng och 13 returer) dominerade stort i luftrummet. Borås vann returmatchen med 52-31. Ryan Zamroz gjorde en stormatch och var stabil hela vägen. Uppsala verkade tappa gnistan och siffrorna drog iväg till 24 poängs marginal. Slutperioden blev följaktligen en transportstrecka fram till slutresultatet 107-73.
 
Publiksiffran på 2967 var något som både spelarna på planen och föreningen Borås Basket kunde njuta av. Det var inte något historiskt rekord, men väl rekord för säsongen. Dessutom gav det stort klirr i klubbkassan efter som närmare 300 sponsorer betalade en krona vardera för varje åskådare.  
 
Citaten från presskonferensen kan du läsa här.
 
Borås Basket-Uppsala Basket: 107-73 (26-31, 26-11, 31-17, 24-14).
 
Poänggörare Borås: Chris McKnight 23, Ryan Zamroz 21, Mike Palm 20, Jason Thomas 16, Henrik Carlsson 12, Mattias Göransson 6, Omar Krayem 6, Milos Paravinja 3.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.