Upp till bevis mot Kings

 

Föreningen Borås Basket har seglat på moln sedan i torsdags då Uppsala Basket slaktades inför 2967 högljudda åskådare i Boråshallen. 34 poängs segermarginal mådde både spelare och publik gott av. På tisdagskvällen väntar nästa utmaning, i form av hemmamatch mot glödheta Södertälje Kings. Har Borås konserverat formen så pass att man får serieledarna på fall?

Trea i tabellen. Javisst är Borås Basket fortfarande med och slåss i toppen. Men nya ettan Södertälje Kings kan stoltsera med tio segrar på de elva senaste omgångarna och visar inga tecken på att formen skulle avstanna. Det blir med andra ord en rejäl utmaning för Mike Palm, Ryan Zamroz, Chris McKnight och de aktörerna i Borås underhållande basket-show på tisdagskvällen.  
 
I och med den här matchen så påbörjas grundseriens sista fjärdedel. Det är fjärde och sista gången som Borås och Södertälje möts den här säsongen (såvida lagen inte skulle stöta på varandra i slutspelet). Borås leder matchserien med 2-1. En tredje seger skulle innebära att Borås äger fördelen om de båda lagen skulle hamna på samma antal poäng i sluttabellen. Men trots sina två förluster mot Borås så är det Södertälje som har den bättre inbördes poängskillnaden, 257-262.
 
Boråsarna gillar offense. Kings gillar defense. Ni som har sett mycket basket vet att när två lag, med vitt skilda identiteter, ställs emot varandra så brukar matcherna bli som mest sevärda. Gå inte miste om underhållningen i Boråshallen: Borås-Kings, kl 19:04 på tisdagskvällen.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.