”Södertälje är det bästa laget just nu”

 

Södertälje Kings försvar såg till att Borås Basket gjorde nästan 30 färre poäng än normalt. Själva producerade Kings så mycket som behövdes för att vinna matchen komfortabelt. Efteråt tyckte Jason Thomas att ”Södertälje är det bästa laget just nu”.

Borås Basket hade svårt att göra poäng i början av matchen mot Södertälje Kings. Berodde det på bra försvarsspel? Till viss del kanske. Men de oprovocerade missarna var också många. Omar Krayem, med sex tidiga poäng, var den Boråsspelare som hade lättast att stoppa i bollen. För Södertälje Kings lossnade det lite. Hela åtta av deras spelare gjorde poäng i perioden och de kunde gå till första pausen i ledning, 14-20.
 
Sex poängs underläge kändes överkomligt med tre perioder kvar att spela. Men det skulle bli värre. Kings kom ut laddade till andra quartern. Efter 2:45 hade de sprungit ifrån till 16-28. Dessutom hade snälle Ryan Zamroz otroligt nog blivit avblåst för en teknisk foul.
 
Borås repade sig efter en timeout och via en run på 9-2 gjorde man ställningen till 25-30. Här hade hemmalaget lite häng på gästerna. Det stod både 27-32 och 29-33 innan Södertälje åter ryckte lite. Milos Paravinja spelade sedan läckert fram Mattias Göransson till en enkel layup som spikade halvtidsresultatet till 31-38.
 
Med 16 minuter kvar av matchen fick Omar Krayem sin fjärde foul och Borås tvingades justera lite i uppställningen. Kings höll sitt snitt på 19 poäng per quarter, men Borås som fixade 20 poäng, närmade sig en gnutta ändå. 51-57 stod det med tio minuter kvar av matchen.
 
I den fjärde perioden var Krayem tillbaka för en sista forcering. Jason Thomas stoppade Johnell Smith bra med sitt uppoffrande försvar, men den här kvällen handlade det om att besegra hela Södertäljes lag. Med drygt 3:30 kvar satte Krayem en trea som betydde 58-68. Zamroz gjorde 60-68 på en turnaround strax efter. Men med 1:58 kvar sänkte Kenneth Simms en fadeaway till 60-70. När han dessutom fick ett bonuskast med sig (som han satte) så kändes matchen avgjord. Borås försökte visserligen tappert, men kunde aldrig komma tillräckligt nära för att hota det disciplinerade Sörmlandslaget. De 905 åskådarna som hade betalt entré fick se sitt lag förlora med 65-77.
 
Eftersom Norrköping Dolphins också vann ikväll så ryckte de och Södertälje Kings lite i tabelltoppen. Borås ligger nu på fjärde plats, fyra poäng efter täten.
 
Citaten från presskonferensen finner du som vanligt i Borås Tidnings basketblogg.
 
Borås Basket-Södertälje Kings: 65-77 (14-20, 17-18, 20-29, 14-20).
 
Poänggörare Borås: Omar Krayem 18, Jason Thomas 11, Mike Palm 10, Ryan Zamroz 9, Chris McKnight 8, Milos Paravinja 5, Mattias Göransson 4.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.