Dolphins borta för andra gången ikväll

 

Det har blivit dags för Borås Basket att göra sin andra och sista resa till Stadium Arena under säsongens grundserie. Senast laget var där blev besegrade man Norrköping Dolphins med sköna 91-103. Detta utan Chris McKnight. Nu ska McKnight vara med och det kan väl inte vara en nackdel för Borås?

Radiosportens Kenneth Range uttryckte det suveränt i sin spalt härom veckan: ”Är det nån som hört nåt positivt om Dolphins den här säsongen? Är det tryckfel i tabellen?
 
Range menar naturligtvis att det är många som gnäller på Norrköping Dolphins och tycker att de har varit dåliga. Det har dessutom rapporterats om inre stridigheter och om katastrofartad lagkemi. Hur kommer det sig då att laget, trots allt detta, ligger på delad förstaplats i tabellen?
 
Ja, det är ju en gåta. Och på tisdagskvällen är det upp till Borås Basket och alla lagets talangfulla, erfarna och kunniga spelare att lista ut svaret på gåtan. Lyckas man med det så vinner man nog också matchen.
 
Norrköping har värvat Gordon Watt – en spelare som säsongen 2009/10 representerade Uppsala och utsågs till årets forward i Basketligan. Men enligt uppgift är Watt inte spelklar till matchen mot Borås.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.