Borås förlorade tajt match i Sundsvall

 

Efter två perioder såg Borås Basket ut som vinnare då man ägde ledningen med 43-52. Men några ödesdigra minuter i inledningen av andra halvlek gjorde att Sundsvall tog kommandot. Slutet blev spännande och tillfälligheter avgjorde tillslut till hemmalagets fördel.

Den, för slutspelspositioneringen, viktiga matchen mellan Sundsvall Dragons och Borås Basket inleddes i högt tempo. Mike Palm var effektiv och gjorde 16 poäng på de första tio minuterna. Att siffrorna på poängtavlan var 27-32 efter en period var i Borås smak. I andra perioden ryckte gästerna till en tiopoängsledning. Allt såg du mycket positivt för Sjuhäradspojkarna och ledningen i halvtid var 43-52.
 
Sen kom raset. Sundsvall kom ut till den tredje perioden med en bestämdhet som verkade ta Borås på sängen. Redan efter ett par minuter kände sig Borås headcoach Pat Ryan tvingad att kalla timeout. Hans lag hade då inte lyckats spräcka periodnollan. När samma nolla fortfarande gjorde sig påmind efter nästan fem minuter så tog coach Ryan sin andra timeout.
 
Krisen reddes ut och sakta men säkert jobbade sig Borås tillbaka in i matchen. Jason Thomas sänkte viktiga poäng för sitt lag och slutet blev en nagelbitare. Men tillfälligheter och marginaler gick emot Borås och det var Sundsvall som till vann matchen med 88-86.
 
Sundsvall Dragons-Borås Basket: 88-86 (27-32, 16-20, 26-15, 19-19).
 
Poänggörare Borås: Mike Palm 25, Omar Krayem 20, Ryan Zamroz 17, Jason Thomas 15, Henrik Carlsson 5, Mattias Göransson 2, Chris McKnight 2.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.