08 en tuff nöt

 

På ytan kan 08 Stockholm verka som en av Basketligans lättare motståndare. Hur förklarar man då att Borås Basket inte har slagit nollåttorna sedan den 21 oktober? Kanske är det bara så enkelt att 08 Stockholm passar Borås illa? Kanske kostar en seger mot dem lite mer? Hur det än ligger till så är en seger på tisdagskvällen väldigt viktig för Borås.

Boråsspelarna har haft ganska lång tid på sig att smälta den senaste förlusten i Sundsvall. Lång tid har de även haft till att förbereda sig för tisdagskvällens utmaning. Den mot 08 Stockholm Human Rights. Och det kan nog behövas. 08 Stockholm leder nämligen det inbördes seriespelet med 2-1 i matcher. Dessutom förlorade Borås mot nollåttorna på försäsongen. Man kan säga att 08 Stockholm har blivit lite av en mardrömsmotståndare för Borås Basket.
 
Vad beror det på? En sak kan vara nollåttas fyrtorn. Mot Borås gör Joakim Blom och Johan Åkesson 17,7 respektive 21,3 poäng. Mot resten av Basketligan snittar Blom 14 poäng och Åkesson 13,4. Dessutom har 08 fokuserat på att ta bort Ryan Zamroz. Nils Hedström har gjort ett bra jobb och hållit Zamroz på beskedliga 9,3 poäng. Mot övriga lag snittar Zamroz 16,7.
 
Frågan är alltså hur Borås ska bromsa tvillingtornens framfart samt hur man får loss Ryan Zamroz. Eller i alla fall hur man kan få ut Zamroz poäng från andra händer om han blir hårt uppvaktad av jobbige Hedström.
 
Andra intressanta fakta (som inte ska ses som ursäkter) är att Borås saknade Chris McKnight vid en av förlusterna och Omar Krayem vid den andra. Den här gången ser det ut som att headcoach Pat Ryan har hela sin trupp att tillgå.
 
Tisdagskvällens match är den näst sista hemmamatchen i grundserien så passa på att komma. Bollen är i luften 19:04. Missa inte en sekund!
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.