Det kan knappast bli läskigare

 

Matcherna i grundseriens slutskede känns viktigare och viktigare för varje omgång. För Borås Basket innebär fredagskvällen bortamatch hos slutspelsjagande Jämtland Basket. En läskigare motståndare än så går knappast att hitta för tillfället.

Tabellen just nu har Norrköping Dolphins i topp på 42 poäng. Två poäng efter ligger Södertälje Kings och Sundsvall Dragons. Sedan slåss trion LF Basket, Borås Basket och Uppsala Basket om fjärdeplatsen. Alla tre har spelat ihop 36 poäng. Men räkna inte bort Solna Vikings som skuggar trion två poäng bakom. Den sista slutspelsplatsen ägs av 08 Stockholm. Men helt säkra på slutspel kan nollåttorna inte vara. Jämtland Basket har nämligen chansen att äta in de fyra poäng som skiljer mellan slutspel och slutspelat.
 
Och som en skräckfylld slump så är det nu Borås tur att möta Jämtland. Dessutom inför en fullsatt sporthall i Östersund. Räkna med ett vansinnigt motiverat Jämtland. Näbbar och klor lär komma till användning under fredagskvällen och en seger för Borås kan bli en dyrköpt historia.
 
Med det sagt tar vi en liten titt på Borås spelare och var de återfinns i den individuella statistiken med fyra omgångar kvar av grundserien.
 
Poäng
Omar Krayem: 18,58 (trea). Mike Palm: 17,75 (femma). Chris McKnight: 16,81 (sjua).
 
Assists
Omar Krayem: 6,35 (tvåa).
 
Returer
Mike Palm: 10,34 (tvåa). Chris McKnight: 7,92 (nia).
 
Effektivitet
Mike Palm: 23,22 (etta). Chris McKnight: 19,27 (åtta).
 
Skottprocent – tvåor
Jason Thomas: 68,02% (etta).
 
Skottprocent – treor
Omar Krayem: 41,76% (delad trea). Ryan Zamroz: 41,76% (delad trea).
 
Skottprocent – straffar
Mike Palm: 84,35% (etta). Chris McKnight: 79,14% (fyra). Omar Krayem: 72,41% (tia).
 
Steals
Omar Krayem: 1,90 (sexa).
 
Double-doubles
Mike Palm: 14 st. (trea). Chris McKnight: 7 st. (tia).
 
+/-
Chris McKnight: 5,27 (sjua). Ryan Zamroz: 4,78 (nia). Mike Palm: 4,59 (tia).
 
Det är ganska tydligt att coacherna Pat Ryan och Jonas Larsson basar över ett gäng riktigt duktiga basketspelare. Nu gäller det bara att få ut dessa kvaliteter på Tegeltemplets parkett under fredagskvällen.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.