Avslutningen blir en försmak

 

Egentligen är det väl ganska passande att Borås Baskets sista grundseriematch för säsongen blir mot kvartsfinalens motståndare. Lite som en förmatch till vad som komma skall, men matchen gäller också en hel del. Vilket av lagen som får fördel av hemmaplan i kvartsfinalserien till exempel.

Med en omgång kvar av grundserien står det klart att Borås Basket och Uppsala Basket kommer att mötas i en kvartsfinalserie. Vilket lag som får glädjen och fördelen av fler hemmamatcher återstår att se. Om Borås vinner bortamatchen mot Uppsala på tisdagskvällen, eller åtminstone inte förlorare med mer än 32 poäng, så är det klart. Då spelas match 1, 3 och en eventuell match 5 i Boråshallen. Om Uppsala skulle klara av att vinna med minst 33 i så går dessa matcher istället i Fyrishov.
 
Sedan gäller den här matchen såklart en hel del annat. Som prestige och att sätta sig i respekt inför slutspelet. Lagen rustar för krig och de har fördelen av att få känna på varandra en sista gång innan det verkligen gäller. Trots det stora försprånget så är det ingen lätt uppgift som Boråsarna står inför.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.