Landslagstalangen stannar

 

Har man en guldklimp så gör man klokt i att hålla fast vid den. Det lyckades Borås Basket göra i och med att man förlängde avtalet med U20-landslagsmannen Fredrik Andersson över ytterligare en säsong.

Just nu befinner sig Fredrik Andersson i Finland för att spela Nordiska Mästerskapen med U20-landslaget. Men just innan han reste dit hann Fredrik uttala sig lite om framtiden och den kommande klubblagssäsongen med Borås Basket.
 
”Det känns jättebra och jag känner mig redo inför den här säsongen. Jag ser fram emot det”, svarar Fredrik på frågan om hur det känns när kontaktet nu är skrivet över 2012/13.
 
Han verkar klar över hur han ska ta sig in i rotationen på allvar och stanna där.
 
”Det började jag jobba på redan förra säsongen. Nu jag bygger vidare på det och på min fysik. För tillfället är det träningar och matcher med U20-landslaget som gäller. Jag känner att jag har gått framåt. Från nu och fram 23 juli, då EM är över, blir det hårt varje dag. Sedan är det någon ledig dag innan det är dags att träna hårt med Borås Basket”, säger Andersson.
 
Fredrik Anderssons landslagscoach är den rutinerade och meriterade Stefan Bergman.
 
”Jag kände inte till så mycket om Fredrik innan vi kallade honom, men det dröjde bara ett par träningar innan jag kände att han skulle ta en plats i U20-landslaget. Jag är jätteimponerad av Fredrik. Han är en smart atlet som spelar otroligt bra försvar”, säger Stefan Bergman.
 
Fredrik går en ljus framtid som basketspelare till mötes.
 
”Jag tror definitivt, till börja med, att han kommer att bli en mycket bra basketligaspelare. Fredrik har allt som behövs för att nå längre än så också. Men först måste han vänja sig vid att spela med seniorer och fortsätta med att jobba på sin fysik. Basketintelligensen, inställningen att köra järnet, att han tar i hela tiden, attityden och stoltheten är egenskaper som Fredrik redan har. Dessa gör att jag ser honom som en potentiell svensk seniorlandslagsspelare”, säger Bergman.
 
Borås Baskets sportchef Jonas Larsson gillar också Fredrik Andersson och är självklart väldigt nöjd över att ha lyckats förlänga med den lokala talangen.
 
”Jag är mycket glad över att ha Fredrik Andersson i laget och vi i klubben hoppas mycket på honom kommande säsong”, säger Jonas Larsson.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.