Rajacic har skrivit på för sin tredje säsong

 

23-årige Nikica Rajacic har redan gjort två säsonger för Borås Basket i Basketligan. Även om han alltid har kommit från bänken i en backup-roll så har han sett till att ta vara på och göra det bästa av sin situation. Hela tiden har han plockat upp nyttiga erfarenheter från de duktiga guards som han tränat med dagligen. Nu har Rajacic just skrivit på för en tredje säsong i klubben.

-Det känns riktigt bra att ha skrivit på. Borås Basket är ett lag där hårt arbete och att känna sig välkommen prioriteras. Så det var självklart för mig att jag ville fortsätta här, säger Nikica Rajacic.
 
Rajacic tror att Borås Basket kommer att ha bra chans att nå långt den kommande säsongen. Men han poängterar att laget inte kommer att få någonting gratis.
 
-Det gäller att arbeta stenhårt och utvecklas hela tiden. Och att tro på varandra och på vår coach. Det gäller att komma tillbaka och vara redo från början om laget ska bli bättre, säger Rajacic.
 
Hur mycket han själv har utvecklats när sommaren är över blir spännande att se. Just nu tränar han varje dag och ser till att bli bättre på det han anser vara hans svagheter. Under sina två säsonger i laget har Rajacic spelat med Kellen McCoy, Omar Krayem och Ryan Zamroz. Dessa är spelare som har gjort intryck på 23-åringen.
 
-Tre riktigt duktiga guards och jag vet att jag har lärt mig mycket från dem. I år ska jag försöka hjälpa mitt lag ännu mer och visa att jag kan ta större plats i rotationen. Jag längtar verkligen tills säsongen börjar, säger Rajacic.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.