Biljettsläpp till EM-kvalmatchen

 

I dag släpps biljetterna till EM-kvalmatchen mellan Sverige och Azerbaijan. Se Jonas Jerebko och de andra svenska landslagsspelarna i Boråshallen den 21 augusti. Vi hoppas på full hall så se till att skaffa biljetter tidigt.

Igår kom drömbeskedet. Jonas Jerebko, som tidigare under våren aviserat att han inte skulle medverka i EM-kvalet, gjorde helt om. Via Svenska Basketbollförbundet lät han meddela att han har ändrat sig i frågan och fått uppbackning från Detroit Pistons.
 
Jerebkos positiva beslut gör med ens verkligheten till en helt annan för landslaget. Sverige, med sin enda NBA-spelare i truppen, blir både konkurrenskraftigare och mer attraktiva för publiken att se. Inte minst i Boråshallen – Jerebkos svenska hemmaplan.
 
Sverige spelar i en kvalgrupp som innehåller Tyskland, Bulgarien, Luxemburg och Azerbaijan. Ettan och tvåan går vidare. Det går även att komma vidare om man blir en av de bästa treorna. Sverige har sin första hemmamatch i EM-kvalet i Borås då man möter Azerbaijan den 21 augusti.

Biljetter köper du genom Borås Turistbyrå eller ticnet.se – mer info på www.boras.com.

 
Jonas Jerebko växte upp i Kinna och basketfostrades i Marbo.
 
Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.