Ännu en landslagsman förlänger

 

Hajzer Ismaili heter Borås Baskets U18-landslagsman. Just nu är han mitt uppe i landslagsförberedelser men har ändå hunnit med att förlänga sitt kontrakt med Borås Basket. Något som sportchef Jonas Larsson myser över.

Hajzer Ismaili har skrivit på för en säsong till med Borås Basket och han tycker att det känns väldigt bra. Ismaili ser fram emot säsongen och tror att den kommer att bli rolig för alla Boråsare.
 
-Hajzer har varit en trevlig bekantskap, som från början var begränsad till att, på ungdomsnivå, vara stor och stark. Idag kan man se att Hajzers målmedvetna träning succesivt har utvecklat honom. Tekniskt är han numera relativt välutrustad. Nästa viktiga steg är att bli mer explosiv och klara av att spela med en högre intensitet, säger ungdomslandslagschefen Per Källman.
 
Huvudpersonen själv är högst medveten om detta har under sommaren lagt mycket tid på det som Källman nämner.
 
-Men i stort sett så gäller det att hålla igång på alla möjliga områden som basketspelare. Jag har dessutom lagt ner lite mer tid på skyttet och tekniken, säger Ismaili.
 
Han jobbar givetvis även på sin fysik.
 
-I Basketligan är Hajzers atletism okej för enstaka inhopp. Men för att ta en bärande position i ett etablerat lag som Borås Basket krävs ungefär samma ingredienser som i det internationella spelet, menar Källman.

U18-landslagsspelet gör att Ismaili får möta bra spelare året runt. Han har fått testa flera positioner där och han anser att det har varit till stor nytta.
 
-Det är tuffa träningar och jag har fått spela på ett annat sätt där [i U18-landslaget] än vad jag gör i Borås Basket. På så sätt tycker jag att jag utvecklat mitt spel och blivit mer mångsidig, säger Ismaili.

Och han är på det klara med att det gäller att kämpa för att få spela i Basketligan.

 
-Om jag ska få mer speltid i ligan så måste jag visa på träningarna att mitt spel har mognat. Jag får fortsätta kämpa med att göra mina svagheter till styrkor och sedan hitta min roll i laget, avslutar en glad Hajzer Ismaili.
 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Christian Johansson/PAPAC.