Klart med ny pointguard

 Omar Krayem är historia. Borås Baskets nya pointguard är 25-årige Rodriquez Sherman från Kent State i Ohio. Den långarmade amerikanen är en stenhård tuffing som är van att vinna med hjälp av hårt jobb och mäktigt försvarsspel.

 Omar Krayem var en favorit hos publiken i Boråshallen. Därför ville klubben göra ett ärligt försök att förlänga med honom.

 

-Men samtidigt vill man känna att en spelare vill vara hos oss. Så var det inte riktigt med Omar. Han väntade på bättre alternativ och hade Borås som en B-plan, säger sportchefen Jonas Larsson.

 

Rodriquez Sherman, eller Rod som han kallas, ville däremot till Borås Basket. Och med bland annat två MAC-10-titlar och fina vitsord från blivande lagkamraten Chris McKnight i ryggsäcken så räckte det för att Jonas Larsson skulle vara säker.

 

-Rod var lagkapten på Kent State och har ett rykte om sig att träna hårt. Chris McKnight har mycket gott att säga om honom. Rod är ingen utpräglad målgörare, på Omars vis, men vi får istället en spelare som kommer att leda försvaret på ett bättre sätt, menar Larsson.

 

För att se videoklipp på Rod Sherman klickar du här.

 

Borås Baskets jakt på Ryan Zamrozs ersättare fortsätter och förhoppningsvis kan en lösning vara relativt nära.

 

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH.