Borås Baskets nya profil

Borås Basket bygger en stabil, långsiktig elitsatsning i svensk baskets toppskikt och vår nya logotyp är en symbol för våra ambitioner.

Fem säsonger har passerat sedan Borås Basket tog sig tillbaka till basketsportens finrum. Roliga säsonger för både publik och förening. Borås Basket har tagit flera kliv framåt och uppåt och vill fortsätta på den vägen. För att symbolisera framåtmarschen lanserar klubben idag en uppdaterad logotyp.
Enjoy the passion är vår pay-off. Det är så vi vill att publik, sponsorer och motståndare ska känna. Och det är så vi känner både sportsligt och affärsmässigt. Det är en härlig känsla i hela klubben.
 
Den förra basketliga-sejouren i Borås tog slut i början av 2000-talet och representationslaget kämpade under några år vidare i Basketettan. Nu är man tillbaka i Basketligan – högsta divisionen. I våras avslutade föreningen en mycket framgångsrik säsong. Den fullbordades med en semifinalserie över fem matcher mot de slutliga svenska mästarna från Norrköping. Dessutom avancerade utvecklingslaget till Basketettan. Vid sidan av planen gjorde klubben åter plusresultat och fick positiva signaler från sponsormarknaden.
Borås Basket står redo att ta nästa kliv framåt och uppåt. Ledningsgruppen har sett över matchplanen på alla fronter och idag presenterar man stolt en ny version av klubbmärket. En version som ska illustrera Borås Basket nuvarande position och dess framtid på ett mer träffande sätt.
 
Lanseringen av vår nya logotyp och ett nytt grafiskt uppträdande är en bekräftelse och ett avstamp för nästa fas i klubbens utveckling i den svenska baskettoppen.

Text: Magnus Stråhle/DICK & NASH. Foto: Futurelab.